10.3 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

FOTO/VIDEO: Un spectacol de excepție! Anita Hartig, Ovidiu Purcel și Ștefan Pop, senzaționali – acasă, la Bistrița

Am ascultat aceste arii din opere de nenumărate ori. Cu toate acestea, magia s-a produs din nou astă-seară, la Bistrița. Talentul, energia molipsitoare și pasiunea emanată de Anita Hartig, Ovidiu Purcel și Ștefan Pop au transformat seara de duminică într-una fantastică. 

A fost un concert de excepție, astă-seară, în centrul orașului. Anita Hartig, Ovidiu Purcel și Ștefan Pop s-au dovedit din nou senzaționali. Au fost aplaudați minute întregi, în picioare, de mii de bistrițeni care au umplut pietonalul Liviu Rebreanu. 

Îi mulțumesc prietenului si colegului meu Ovidiu Purcel. Pentru că ieri a cântat Rigoletto – si eu știu cât de solicitant este acest rol. După care a luat avionul, ca să fie aici, cu noi, pe această scenă astăzi. Mulțumiri și pentru Anita Hartig, zâna noastră…! Este minunat să fim toți trei acasă…”, a transmis tenorul Ștefan Pop. 

Cele mai strălucitoare figuri lirice ale Bistriței – tenorii Ștefan Pop și Ovidiu Purcel, alături de soprana Anita Hartig au susținut astă-seară un concert de excepție, în centrul orașului. 

Evenimentul a fost organizat de Primăria municipiului Bistriţa şi Palatul Culturii Bistriţa. Primarul Ioan Turc a fost prezent la eveniment, de altfel. A subliniat, în cuvântul de deschidere, că puține orașe își permit să organizeze un asemenea concert de excepție – cu tineri muzicieni extrem de valoroși din comunitatea locală.

Gavril Țărmure, managerul Centrului Cultural Muncipal (Palatul Culturii) a precizat, la rândul său, că nu există scenă importantă pe care acești tineri să nu fi fost invitați să cânte. Și să nu fi impresionat publicul .

Anita Hartig, Ștefan Pop şi Ovidiu Purcel au fost acompaniați de Noua Orchestră Transilvană, sub bagheta maestrului David Crescenzi. 

Ștefan Pop și Anita Hartig sunt cetățeni de onoare ai Bistriței, din 2015.

Anita Hartig s-a născut în 1983 la Bistrița. Ea povestește că a intrat în contact cu muzica de operă la vârsta de 17 ani, când o prietenă i-a oferit două CD-uri cu Maria Callas. Atunci s-a îndrăgostit de muzică şi a decis să se înscrie la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Aşa a ajuns bistriţeanca să cânte pe marile scene ale lumii, în Tokio, Milano, New York, Londra sau Moscova.

Ştefan Pop s-a născut tot la Bistriţa în anul 1987 şi este absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca. La vârsta de 21 de ani a debutat în lumea muzicii clasice, la 23 a reușit să câștige pe scena Scalei din Milano unul dintre cele mai importante concursuri europene pentru soliştii de operă, Operalia, înfiinţat şi condus de marele tenor spaniol Placido Domingo. Apoi, la 25 de ani, a obținut marele premiu al concursului internaţional de interpretare de la Seul (Coreea de Sud).

Ovidiu Purcel este solist al Operei din Düsseldorf (Deutsche Oper am Rhein). A absolvit Academia de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca, clasa conf.univ.dr. Marius-Vlad Budoiu. A câștigat numeroase competiții naționale de interpretare vocală.  Este invitat periodic la Opera Națională Română din Cluj. Alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania Cluj-Napoca a susținut un turneu în Tel Aviv. A fost coleg de clasă cu tenorul Ștefan Pop, absolvind Liceul de muzică „Tudor Jarda” în 2004. 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...