31 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

FOTO: Vremea rea nu i-a învins! Cu soarele în suflet, sute de voluntari și Inocenți au dansat în ploaie

Sute de copii cu dizabilități și voluntari ai școlilor din Bistrița au înfruntat ieri ploaia măruntă care a căzut în jurul prânzului peste oraș – în cel mai frumos eveniment marca Inocenți: Olimpiada Inocenților.

Este un un eveniment pentru copiii și tinerii cu dizabilități din tot județul Bistrița-Năsăud și, deși soarele nu și-a făcut apariția, el a fost totuși prezent în inimile noastre… Olimpiada a început cu un marș, mai mic și mai restrâns decât ne programasem noi inițial, tocmai din cauza ploii, dar voluntarii și copiii curajoși au ieșit în ploaie, așa că am organizat în final și o mică paradă…”, a povestit pentru Bistrițeanul.ro Andrada Miron, coordonatoarea proiectului din partea Fundației Inocenți.

Curtea Muzeului Județean s-a animat și s-a colorat cu baloanele sutelor de voluntari și copii cu dizabilități care s-au bucurat, în ciuda vremii urâte, de Olimpiada dedicată lor, de sport, muzică, dansuri și desene.

Organizatorii și autoritățile locale le-au fost alături cu câteva cuvinte de bun-venit:

Ne-am bucurat de prezența doamnei Abby Rupp, șefa Corpului Diplomatic al Ambasadei SUA în București. Domnia-sa a venit special pentru evenimentul nostru, pentru că și-a dorit să fie alături de noi – așa cum a fost și Mike Caroll, președintele Fundației Inocenți. A fost și viceprimarul Cristian Niculae, vicepreședintele Consiliului Județean, Vasile Puica, subprefectul Ciprian Ceclan-Oprea și domnul Alexandru Gavrilaș căruia îi mulțumim mult pentru că, într-un timp record, pe ultima sută de metri, ne-a oferit cu generozitate spațiul primitor al Muzeului Județean…”, a mai spus Andrada Miron.

Coordonatoarea proiectului ne-a explicat că pe liste au fost înscriși 340 de copii, dar din cauza ploii unii nu au mai reușit să ajungă. „Am estimat totuși o participare de aproximativ 250 de copii care au primit din partea noastră premii, medalii, diplome… Alături de ei au fost 150 de voluntari inimoși care au înfruntat ploaia și au venit să ne dea o mână de ajutor. Sunt elevii Colegiului Liviu Rebreanu, Andrei Mureșanu, Infoel, Sportiv, Sanitar și alte unități de învățământ… Ne-am bucurat împreună, de probele sportive și artistice, dar și de jocurile de îndemânare…”, a concluzionat Andrada Miron de la Fundația Inocenți Bistrița.

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcomplexmuzeal.bistritanasaud%2Fvideos%2F2356432221337888%2F&show_text=0&width=267″ maxwidth=”300″ aspect_ratio=”1:1.2″ /]

Un mesaj pentru cei care nu putut să fie prezenție ieri, când s-a desfășurat Olimpiada Inocenților, dar care ar vrea totuși să dea o mână de ajutor: „Sunt bineveniți oricând…! Noi nu ne oprim doar la acest eveniment. Ne găsiți zilnic, de luni până vineri, între orele 8 și 17, la sediul nostru de pe strada Toamnei, nr 1 A, în clădirea Centrului de Plasament. Suntem acolo cu trei mari programe: Programul de intervenție timpurie pentru copiii cu dizabilități, programele educaționale și programul Eu și Familia mea… Avem, bine-nțeles și Camera de Joacă de la secția de Pediatrie a Spitalului Județean Bistrița.Suntem gata să-i ajutăm în fiecare zi pe copii să facă un pas mai departe în viața lor, în parcursul lor și suntem deschiși la orice fel de ajutor. Fiecare cum poate… Nu e vorba doar de ajutor financiar sau material… Și timpul poate fi donat, într-un mod nobil, așa cum o fac voluntarii…”, a completat Andrada Miron, asistent social la Fundația Inocenți Bistrița.

Fundația Inocenți Bistrița este un actor important în viața comunității locale, aducând speranţă şi lumină în viaţa multor copii… Îi apreciem şi le mulţumim celor care fac parte din fundația Inocenți, dedicând o mare parte din timpul propriu celor care au nevoie de ajutor. Datorită lor, tot mai mulţi copii cu nevoi speciale au şanse mai mari să își atingă potenţialul maxim în viaţă…”, a transmis viceprimarul Cristian Niculae.

Și polițiștii Compartimentului de Prevenirea Criminalității din IPJ Bistrița-Năsăud, alături de colegii lor din Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud au venit în sprijinul copiilor cu dizabilități, la Olimpiada Inocenților, în curtea Muzeului  Județean:

Video @ Muzeul Judetean Bistrita-Nasaud

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.