31 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Pedeapsă record pentru fostul agent BGS ce a omorât în bătaie un fost sportiv, în 2015

Florin Peter, fostul agent BGS care în 2015 a bătut în timpul unei intervenții un fost sportiv care a murit acasă după câteva ore din cauza rănilor provocate, și-a primit pedeapsa. Curtea de Apel Cluj a triplat practic pedeapsa dată de judecătorii din Bistrița-Năsăud.

Nefericitul incident s-a petrecut în anul 2015, într-un bar din zona gării. Florin Peter a fost chemat de angajații localului pentru a interveni și a-l calma pe un client recalcitrant, care făcea scandal.

Acesta s-a prezentat la intervenție alături de un coleg. Ajunși în local, cei doi l-au scos afară pe Gheorghe Balogh, un fost sportiv de performanță de 51 de ani. Ce s-a întâmplat acolo nimeni nu a putut spune, deși au fost mai mulți martori.

Cert este că Gheorghe Balogh a fost lovit de mai multe ori de către Florin Peter, cu pumnii și picioarele. Ulterior, victima a reușit să ajungă acasă, un apartament situat la 500 de metri de incident, unde a decedat câteva ore mai târziu, din cauza rănilor interne provocate de lovituri.

Poliția a fost sesizată de către medicii chemați de colegul de apartament al lui Gheorghe Balogh, care l-a găsit fără suflare în baia locuinței. Agresorul a fost identificat abia 4 zile mai târziu, deși la scenă ar fi asistat mai multe persoane. Peter Florin avea atunci 23 de ani și era angajat al BGS de mai mulți ani.

După trei ani de procese, judecătorii Tribunalului Bistrița-Năsăud au venit la finalul lui 2018 cu prima sentință în acest caz. Florin Peter a fost în prima fază trimis în judecată pentru omor, fiind schimbată ulterior încadrarea în lovituri cauzatoare de moarte. Fostul agent BGS a fost condamnat atunci la doar 4 ani și jumătate de închisoare. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI. 

Procurorii care au instrumentat cazul nu s-au lăsat și au contestat hotărârea la Curtea de Apel Cluj, care a schimbat din nou încadrarea în omor. Astfel, în urmă cu două zile, Florin Peter a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru omor, decizia fiind de data aceasta definitivă.

Nici daunele morale pe care trebuie să le plătească Peter împreună cu BGS copiilor victimei nu sunt de neglijat. Cei doi copii ai fostului sportiv de performanță mort în urma unui conflict stupid vor primi 120.000 de euro. De asemenea, unul dintre copii va primi și o rentă viageră de 800 de lei, pe perioadă nedeterminată, începând din 2015.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.