14.6 C
Bistrița
vineri, iunie 14, 2024

FOTO: Gavrilă Albert, polițistul local care surprinde cu aparatul foto imagini ce-ți taie respirația

Pozele lui fac înconjurul internetului de ani de zile. Gavrilă Albert este polițist local în cadrul Poliției Locale a Municipiului Bistrița, are 58 de ani, s-a născut la Braniștea, este căsătorit, tatăl unei tinere de 27 de ani, iar în timpul liber cutreieră munții, la „vânătoare” de peisaje și fotografii spectaculoase.

Pasiunea pentru drumeții o am din tinerețe, cam din anul 1986, însă am făcut o mică pauză după ce s-a născut fiica mea. Apoi, după ce a crescut, am urcat cu ea pe munți, timp de vreo 8 ani. Am ajuns împreună și pe Vârful Moldoveanu, cel mai înalt din România, situat în Masivul Făgăraș. De-a lungul timpului am urcat pe toate vârfurile de peste 2.500 de metri din țara noastră, cum ar fi Vârful Moldoveanu, Vârful Negoiu, Vârful Parângul Mare, Vârful Omul, Vârful Vânătoarea lui Buteanu.

De exemplu, pe Vârful Moldoveanu am ajuns de 5-6 ori, însă de fiecare dată vezi mereu altceva, lucruri pe care nu le-ai observat până atunci. Muntele, cu toate peisajele lui, cu flora și fauna, este un adevărat spectacol pentru ochi”, ne-a explicat Gavrilă Albert.


Și dragostea pentru fotografie o are tot de tânăr, pe primul loc în inima sa fiind imaginile care surprind frumusețea naturii.
Vreau să subliniez faptul că nu sunt fotograf profesionist, ci amator, iar cel mai mult îmi place să scot în evidență peisajele pe care le întâlnesc. Nu pot să spun care e cel mai frumos loc pe care l-am vizitat, fiecare are ceva unic, însă un loc special în sufletul meu îl au lacurile din munții Retezat – Ana, Bucura, Tăul Porții. Am reușit, în călătoriile mele, să imortalizez frumuseți una și una. O fotografie care mi-a rămas întipărită în minte este cea cu o capră neagră, care își alăptează puiul”, a mai adăugat acesta.
De obicei, Gavrilă Albert pleacă în drumeții cu soția sa, Carmen, însă spune că îi place să cutreiere munții și singur fiindcă se poate concentra mai bine atunci când face fotografii.

Urc pe munte atunci când timpul îmi permite, uneori în weekend-uri, alteori chiar și pentru o zi. Îmi place să merg cu soția mea sau cu prietenii noștri, dar și singur. Mulți mă întreabă dacă nu mă tem de animale sălbatice. Nu, nu mă tem, mă simt mai în siguranță pe munte decât oriunde altundeva”, a conchis acesta.ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

 1. Un dulce de OM este acest politist, domnul GAVRILA si un mare ecologist si iubitor de natura care ne face si noua viata mai frumoasa uitandu-ne la pozele sale.
  Sa traiesti stimate domn !

 2. Ne-a bucurat ani la rând cu fotografii din natură, Gabi Albert! In fiecare primăvară aștept să văd ce flori au înflorit, toamna mă bucur să urmăresc drumețiile lor prin păduri colorate-n culori arămii, iarna prima ninsoare tot la el o găsesc în postări….voi doar acum l-ați descoperit??
  Vă invit eu să îi urmăriți pașii și pe pagina lui de Facebook!
  Un om simplu, un om iubitor de natură!
  Cu respect și admirație, un simplu privitor!

 3. Ii cunosc bine pe soții Albert pentru că urmăresc și mă inspir din drumețiile lor! Așa am prins drag de natură și pașii mă poartă pe poteci bătute și de ei.
  Sunt administratorii grupului ” Prieteni de drumeție” unde puteți găsi idei de vacanță, cazări, explicații despre ture montane și track-urile aferente.
  Avem atâtea de văzut….o viață nu ne-ar fi îndeajuns!
  Le doresc sănătate și îi urmăresc cu mare plăcere!
  Dacă vreți să aflați când înfloresc ghioceii, brândușele, lalelele pestrițe, macii, floarea soarelui…. vă dau ei de știre! Vă respect și vă admir!
  Cu respect, un iubitor de natură și de soare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: