1.6 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

Gafa unui funcționar din Ministerul Sănătății a lăsat fără bani personalul din centrele de vaccinare. Cum stă treaba în Bistrița-Năsăud:

Un funcționar din Ministerul Sănătății, care a uitat să completeze, semneze și trimită o hârtie, a lăsat personalul medical din centrele de vaccinare fără bani. Din fericire, la medicii, asistenții și registratorii din Bistrița-Năsăud banii vor ajunge la timp.

Ministerul Sănătății a trimis abia ieri o solicitare către Ministerul Finanțelor pentru a vira banii pentru plata personalului din centrele de vaccinare. Asta după ce un funcționar din Ministerul Sănătății a uitat să completeze, semneze și trimită mai departe o hârtie.

Potrivit unei ordonanțe de urgență, medicii care lucrează în centrele de vaccinare primesc 100 de lei pe oră, asistenții 50 de lei pe oră, iar registratorii 25 de lei pe oră.

Directorul DSP Bistrița-Năsăud, Anca Andrițoiu spune că la noi nu există astfel de probleme, întrucât primele centre de vaccinare din județ au fost amenajate în unități medicale, astfel că banii au venit la personalul medical de acolo printr-un contract adițional cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Problemele sunt la centrele care aparțin de autoritățile publice locale, la care banii ajung prin DSP. Acestea au început abia în februarie, astfel că abia acum trebuie să primească banii pentru luna trecută. Anca Andrițoiu a precizat că a solicitat deja sumele necesare pentru plata medicilor, asistenților și registratorilor din aceste centre.

Este vorba despre cel care funcționează la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Primăriei Bistrița și cele de la Maieru, Prundu Bârgăului, Beclean și Teaca.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.