16.8 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

Garda de Mediu a pus lacătul pe o stație de asfalt ce poluează Becleanul de ani de zile

O firmă de mixturi asfaltice din Beclean s-a trezit cu Garda de Mediu în control. Totul a pornit de la un filmuleț postat pe internet. În urma vizitei, s-a constatat că firma funcționează fără avize, iar activitatea a fost oprită.

Beclenarii au postat pe Facebook un filmuleț în care descriau că nu mai suportă fumul și mirosul de bitum care venea de la o stație de asfalt care își desfășoară activitatea aproape de malul Someșului.

Garda de Mediu s-a autosesizat și a mers în control la firma care producea mixturi asfaltice.

„Pornind de la o sesizare apărută pe Facebook și în presa online, privind disconfortul creat de fumul tehnologic și mirosul de bitum de la o stație de mixturi asfaltice din orașul Beclean, județul Bistrița Năsăud, o echipă de comisari de la Comisariatul Județean Bistrița – Năsăud al Gărzii Naționale de Mediu a demarat un control pentru verificarea aspectelor sesizate”, anunță Garda Națională de Mediu.

În timpul inspecției, s-a constatat că firma respectivă nu deține autorizație de mediu valabilă, la data controlului fiind expirate atât autorizația de mediu, cât și decizia privind viza anuală, din data de 15.02.2020.

„Precizăm că la stația de mixturi asfaltice și emulsii bituminoase din Beclean au fost efectuate reparații și probe tehnologice, iar începând din data de 10.05.2020, stația a intrat în reparație capitală”, mai transmite Garda Națională de Mediu.

În urma celor constatate, comisarii au aplicat societății o amendă contravențională în valoare de 30.000 lei și au dispus, ca măsuri, interzicerea deșfașurării activitaților de fabricare a mixturilor asfaltice, respectiv de fabricare a betoanelor, fară a deține autorizație de mediu, precum și monitorizarea factorului de mediu aer, după obținerea autorizației.

Surse Bistrițeanul.ro spun că ar fi vorba despre firma LDP, aflată în subordinea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Contactat de reporterii Bistrițeanul.ro primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, spune că la finalul săptămânii trecute a solicitat firmei LDP o informare, având în vedere faptul că au mai existat astfel de probleme și în alte părți ale județului.

„Am formulat o solicitare către firma LDP pentru a ne informa cu privire la activitatea acesteia. Nu mă pot pronunța dacă în această cauză este vorba sau nu despre LDP având în vedere că în vecinătate își desfășoară activitatea și alte societăți comerciale. Garda de Mediu vă poate spune cel mai bine despre ce operator economic este vorba”, a declarat Nicolae Moldovan.

Sursa video @ Garda Națională de Mediu

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: