32.4 C
Bistrița
joi, iulie 29, 2021

GRAV!! Peste 70 de beneficiari ai Secției de Psihiatrie a spitalului din Beclean, infectați cu COVID 19!

Situație alarmantă la Beclean! Marți erau raportați cinci beneficiari ai Spitalului Orășenesc, infectați cu COVID 19. În urma testării celorlalți pacienți, au mai ”apărut” 69 de cazuri pozitive. E vorba de secția de Psihiatrie a spitalului.

Caz îngrijorător la Beclean!

În raportarea DSP BN de marți, 10 noiembrie 2020, apăreau ca persoane depistate pozitiv la infectarea cu noul tip de coronavirus, CINCI beneficiari ai Spitalului Orășenesc Beclean.

Conform metodologiei, s-a testat întreaga secție. Azi au mai fost raportat 69 de persoane depistate pozitiv.

Acum vreo 10 zile a fost depistat pozitiv un îngrijitor de acolo. Și probabil că de acolo s-au infectat și ceilalți. S-a testat întreaga secție, și jumătate sunt infectați. Acuma, trebuie subliniat faptul că secția de psihiatrie oricum e izolată de tot restul. După ce am primit rezultatele, am separat pe cei pozitivi de restul. Le vom administra și medicamentația necesară. Dar ei oricum sunt izolați” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan.

Acesta a explicat că oricum, din două în două săptămâni, e testat și personalul, și și beneficiarii.

De data aceasta așa s-a nimerit. Să fie pozitivi atâția. Dar nu e o situație alarmantă. Din fericire, majoritatea sunt asimptomatici. Sau care au simptome, au simptome foarte ușoare. Și dacă e să ne gândim că s-ar fi infectat de la îngrijitorul depistat pozitiv acum 10 zile, asta ar însemna că și ei sunt spre finalul celor 14 zile, deci nu cred că vor apărea surprize în ce privește starea lor de sănătate” a concluzionat Nicolae Moldovan.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Filexpo – Noul Centru comercial cu capital 100% Bistrițean. Va face diferența!

Deschidere va avea loc joi,  29 iulie h 11. Managerul  de comunicare al Filexpo, declară : “Inițial...

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...