7.1 C
Bistrița
vineri, aprilie 19, 2024

Grav răniți într-o misiune în Afganistan, 3 militari de la Brigada 81 Mecanizată Bistrița au făcut senzație la „Invictus Games”

 

Grav răniți în timpul unei misiuni de patrulare în Afganistan, când mașina în care se aflau a sărit în aer, Gabriel Czifrak, Dorian Floare și Ionuț Reman, militari ai Brigăzii 81 Mecanizate ,,General Grigore Bălan” au obținut rezultate deosebite la „Invictus Games”, în Germania.

În octombrie 2020, un autovehicul MRAP (Mine Resistant Ambush Protected) a sărit în aer în timpul unei misiuni de patrulare în regiunea Kandahar din sudul Afganistanului. Gabriel Czifrak, Dorian Floare și Ionuț Reman au scăpat cu viață, dar cu profunde răni fizice și sufletești.

Evacuați la Spitalul Militar din Baza Bagram (Afganistan) și transferați, la câteva zile, într-un spital din Germania, militarii încep lunga și dificila luptă a recuperării.

După câteva luni ajung în țară unde continuă recuperarea fizică. Sunt conștienți că nu vor mai putea reprezenta România în teatrele de operațiuni militare de pe planetă. Dar au jurat credință țării, jurământul trebuie respectat, iar România trebuie reprezentată la cel mai înalt nivel, în orice situație”
, transmite Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

În Germania, la Dusseldorf, s-a desfășurat zilele acestea Invictus Games, un eveniment sportiv internațional dedicat soldaților răniți în urma participării la operațiuni în teatrele de război, la care au participat și cei trei militari ai Brigăzii 81 Mecanizate ,,General Grigore Bălan”.

Gabriel a cucerit medalia de aur la rowing, Ionuț medalia de argint la tir cu arcul compound echipe, iar Dorian medalia de bronz la atletism (1500 m).

Indiferent de culoarea medaliilor, Gabriel, Ionuț și Dorian sunt băieții de aur ai României.
Oameni pe care trebuie să îi prețuim și să-i promovăm pentru că, așa cum spunea Napoleon, dragostea de patrie este cea dintâi religie a omului civilizat„, mai precizează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.