11 C
Bistrița
miercuri, octombrie 4, 2023

Grav răniți într-o misiune în Afganistan, 3 militari de la Brigada 81 Mecanizată Bistrița au făcut senzație la „Invictus Games”

 

Grav răniți în timpul unei misiuni de patrulare în Afganistan, când mașina în care se aflau a sărit în aer, Gabriel Czifrak, Dorian Floare și Ionuț Reman, militari ai Brigăzii 81 Mecanizate ,,General Grigore Bălan” au obținut rezultate deosebite la „Invictus Games”, în Germania.

În octombrie 2020, un autovehicul MRAP (Mine Resistant Ambush Protected) a sărit în aer în timpul unei misiuni de patrulare în regiunea Kandahar din sudul Afganistanului. Gabriel Czifrak, Dorian Floare și Ionuț Reman au scăpat cu viață, dar cu profunde răni fizice și sufletești.

Evacuați la Spitalul Militar din Baza Bagram (Afganistan) și transferați, la câteva zile, într-un spital din Germania, militarii încep lunga și dificila luptă a recuperării.

După câteva luni ajung în țară unde continuă recuperarea fizică. Sunt conștienți că nu vor mai putea reprezenta România în teatrele de operațiuni militare de pe planetă. Dar au jurat credință țării, jurământul trebuie respectat, iar România trebuie reprezentată la cel mai înalt nivel, în orice situație”
, transmite Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

În Germania, la Dusseldorf, s-a desfășurat zilele acestea Invictus Games, un eveniment sportiv internațional dedicat soldaților răniți în urma participării la operațiuni în teatrele de război, la care au participat și cei trei militari ai Brigăzii 81 Mecanizate ,,General Grigore Bălan”.

Gabriel a cucerit medalia de aur la rowing, Ionuț medalia de argint la tir cu arcul compound echipe, iar Dorian medalia de bronz la atletism (1500 m).

Indiferent de culoarea medaliilor, Gabriel, Ionuț și Dorian sunt băieții de aur ai României.
Oameni pe care trebuie să îi prețuim și să-i promovăm pentru că, așa cum spunea Napoleon, dragostea de patrie este cea dintâi religie a omului civilizat„, mai precizează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat caută analist cumpărări, electrician, gestionar și operatori. Locuri de muncă, disponibile și la Kreativ Metal, Fan Courier, Transmixt, Sanovil

Rombat are nevoie de Analist cumpărări, gestionar și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Leoni, Kreativ Metal, Clinica Sanovil, Stewo Năsăud, Electroplast, Fan Courier sau MasterFoam. Oferta completă - mai jos:

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...