7.5 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

Groomeri din întreaga țară au venit la Bistrița, la primul seminar de grooming organizat de Denisa Sârbu – Fluffy Pro Pet

Bistrița a fost gazda primei ediții de seminarii de Grooming, adică un coafor canin popular în Vest și Asia. Seminariile au avut loc la Hotel Select timp de două zile, în 13 și 14 august.

Alături de Asociația de Grooming din România și Fluffy Pro Pet, mai mulți groomeri din întreaga țară s-au adunat la Hotel Select pentru a participa la patru seminarii de grooming pentru trei rase canine: bichon, poodle și pomeranian.

În România, această practică încă nu este foarte populară, stăpânii de animale preferând să își tundă singuri câinii sau să nu îi tundă. Pentru cei care vor să își răsfețe animalele și să le îngrijească corect, în schimb, există grooming-ul.

În cele două zile, cursanții, sub îndrumarea instructorilor profesioniști au tuns modele de câine și căței.

În ultima zi, duminică, toate tehnicile învățate au fost aplicate pe bichoni, pomeranieni și un poodle, iar bistrițeanca Denisa Sârbu (organizator al evenimentului) a prezentat rezumatul celor două zile de schimb de experiențe și socializare.

Chiar dacă groomingul nu este foarte popular în România, există saloane care cunosc această tehnică și chiar competiții pentru așa ceva.

Denisa Sârbu are la Bistrița un astfel de salon și e prezentă mereu în concursurile naționale sau internaționale de grooming, competiții și training-uri pentru specializarea tehnicilor.

„În România nu avem foarte multe locuri din care să înveți grooming. Spre exemplu, eu am urmat cursurile în Asia, unde e mai popular. Este destul de costisitor, dar în final merită să vezi animăluțele fericite.

Exemplarele pe care le vedeți aici sunt atât de cuminți pentru că sunt „antrenate” de mici în salon. Nu au nevoie de traume și trebuie să se obișnuiască de mici cu acest mediu”, a spus Denisa.

Grooming se poate aplica atât pe câini cât și pe… pisici!
Felinele au nevoie de mai multă atenție și chiar discreție față de câini, chiar dacă tehnica de grooming este apropiată.

„Nu este nicio diferență, dar trebuie ca fiecare să aibă o cameră a lor, să nu fie stresate sau nervoase”, a spus Leonard, groomer experimentat și crescător de pitt bul și poodle.

Pentru fiecare zonă a blănii, groomerii folosesc diferite tehnici de tăiere sau diferite ustensile care la final vor prezenta stăpânului sau într-un concurs un animăluț tuns așa cum cer standardele rasei.

Mai multe informații despre Denisa și atelierul ei de grooming, găsiți aici:

Denisa Sârbu – îmblânzitoarea de câini și pisici, care stau cuminți la SPA -ul din Bistrița dedicat animalelor de companie

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...