8.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

Hai și tu la Semimaratonul Mocăniței! Ai șanse să descoperi oameni și peisaje de vis

Reprezentanții Asociației Mocănița Transilvaniei și cei de la Hai Hui Bistrița vor să promoveze județul nostru printr-un eveniment sportiv intitulat „Semimaratonul Mocăniței”. Manifestarea va avea loc în 2 octombrie 2021, iar înscrierile se desfășoară până la 15 septembrie.

Poveștile oamenilor și a peisajelor din Bistrița-Năsăud așteaptă să fie descoperite în cadrul  „Semimaratonului Mocăniței”. Asociația Mocănița Transilvaniei și Hai Hui Bistrița pregătesc un cross și o competiție semimaraton, cu scopul  promovării zonei micului tren de la Teaca.

Astfel, iubitorii sportului, copii sau adulți, au posibilitatea de a cunoaște zona turistică ce are ca punct de reper Castelul Teleki din Posmuș, Via Transilvanica, Viile Tecii ori Mocănița Transilvaniei.

„Semimaratonul Mocăniței” va cuprinde două secțiuni de concurs: Cross și Semimaraton.

Traseul de Cross se întinde pe o lungime de 13 km și are o dificultate redusă. Va porni din Gara Teaca, pe direcția spre Viile Tecii /  Valea Ascunsă, având o distanță de 13 km, cu sosirea tot la Gara Teaca. Este un traseu de dificultate usor-mediu, avand un punct de hidratare. Parcurge un drum forestier, câteva poieni, dar nu prezintă zone de urcare sau coborâre, porțiuni stâncoase sau zone tehnice. Se adresează sportivilor cu experiență anterioară, dar și alergătorilor care doresc să se autodepășească.

Traseul Semimaraton va avea ca punct de întalnire Gara Teaca. Este un traseu de 21 km ce va pleca de la Castelul Teleki  – Posmuș, urmând traseul Via Transilvanica până în localitatea Jeica și apoi spre Valea Ascunsa, Viile Tecii cu sosirea la Gara Teaca. Este ușor alergabil cu o diferență de nivel de aproximativ 620 m și are două puncte de hidratare. Include drum de pământ, agricol, forestier, fără urcări sau coborâri și fără zone stâncoase.

Numărul maxim de participanți este de 150 de persoane la fiecare dintre competiții. Organizatorii au introdus și o taxă de participare de 100 de lei pentru cross, respectiv 120 de lei pentru concursul semimaraton. Concursul semimaraton va avea loc în 2 octombrie 2021, începând cu ora 10.30. Startul competiției de cross se va da la ora 11.00.

Înscrierile se pot face pe site-ul mocănițatransilvaniei.ro , la secțiunea competiții, până la 15 septembrie.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.