12.3 C
Bistrița
joi, septembrie 23, 2021

Hai și tu la Semimaratonul Mocăniței! Ai șanse să descoperi oameni și peisaje de vis

Reprezentanții Asociației Mocănița Transilvaniei și cei de la Hai Hui Bistrița vor să promoveze județul nostru printr-un eveniment sportiv intitulat „Semimaratonul Mocăniței”. Manifestarea va avea loc în 2 octombrie 2021, iar înscrierile se desfășoară până la 15 septembrie.

Poveștile oamenilor și a peisajelor din Bistrița-Năsăud așteaptă să fie descoperite în cadrul  „Semimaratonului Mocăniței”. Asociația Mocănița Transilvaniei și Hai Hui Bistrița pregătesc un cross și o competiție semimaraton, cu scopul  promovării zonei micului tren de la Teaca.

Astfel, iubitorii sportului, copii sau adulți, au posibilitatea de a cunoaște zona turistică ce are ca punct de reper Castelul Teleki din Posmuș, Via Transilvanica, Viile Tecii ori Mocănița Transilvaniei.

„Semimaratonul Mocăniței” va cuprinde două secțiuni de concurs: Cross și Semimaraton.

Traseul de Cross se întinde pe o lungime de 13 km și are o dificultate redusă. Va porni din Gara Teaca, pe direcția spre Viile Tecii /  Valea Ascunsă, având o distanță de 13 km, cu sosirea tot la Gara Teaca. Este un traseu de dificultate usor-mediu, avand un punct de hidratare. Parcurge un drum forestier, câteva poieni, dar nu prezintă zone de urcare sau coborâre, porțiuni stâncoase sau zone tehnice. Se adresează sportivilor cu experiență anterioară, dar și alergătorilor care doresc să se autodepășească.

Traseul Semimaraton va avea ca punct de întalnire Gara Teaca. Este un traseu de 21 km ce va pleca de la Castelul Teleki  – Posmuș, urmând traseul Via Transilvanica până în localitatea Jeica și apoi spre Valea Ascunsa, Viile Tecii cu sosirea la Gara Teaca. Este ușor alergabil cu o diferență de nivel de aproximativ 620 m și are două puncte de hidratare. Include drum de pământ, agricol, forestier, fără urcări sau coborâri și fără zone stâncoase.

Numărul maxim de participanți este de 150 de persoane la fiecare dintre competiții. Organizatorii au introdus și o taxă de participare de 100 de lei pentru cross, respectiv 120 de lei pentru concursul semimaraton. Concursul semimaraton va avea loc în 2 octombrie 2021, începând cu ora 10.30. Startul competiției de cross se va da la ora 11.00.

Înscrierile se pot face pe site-ul mocănițatransilvaniei.ro , la secțiunea competiții, până la 15 septembrie.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...