20.4 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

„Hanul lui Mânjoală” din Mărișelu, în continuă ascensiune!

Cine își închipuie că în Mărișelu nu se întâmplă nimic – se înșeală amarnic! Grație pasiunii și încăpățânării unor tineri învățători, „Hanul lui Mânjoală” a evoluat spectaculos și ne propune, în acest an, câteva surprize greu de ignorat:

Ajuns la ediția cu numărul 7, Festivalul de teatru „La Hanul lui Mânjoală” din Mărișelu debutează sâmbătă, 20 aprilie, la ora 11:00, la Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” din Bistriţa cu o conferință deosebit de provocatoare.

Teatrul – valoare educativă, culturală şi spirituală” este tema care va fi disecată de profesori, elevi și alți pasionați de teatru alături de actrița Elena Ivanca de la Teatrul Național din Cluj-Napoca și profesoara Nelia Nicula de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean.

Este vorba despre o conferință care oferă multiple oportunități de învățare și cadrelor didactice, care se pot înscrie la eveniment accesând linkul de AICI.

La eveniment vor lua cuvântul profesorul Ioan Ioja (directorul Casei Corpului Didactic Bistrița-Năsăud), Gavril Țărmure (managerul Centrului Județean pentru Cultură), profesorul George Ignat (directorul Școlii Gimnaziale din Mărișelu) și profesorul Grigore Turșan, coordonatorul proiectului.

Cu același prilej va fi prezentată și cartea semnată de jurnalistul și etnologul Menuț Maximinian – „Poveștile Paștelui. Tradiții vii din Bistrița-Năsăud”.

Despre edițiile precedente ale festivalului „La Hanul lui Mânjoală” puteți reciti accesând linkurile de mai jos:

Teatrul poposeşte şi în acest an la Şcoala Gimnazială din Mărişelu

MĂRIŞELU: 16 trupe de teatru din Cluj, Suceava, Maramureş, Arad şi Bistriţa-Năsăud s-au confruntat La hanul lui Mânjoală!

Școala Gimnazială din Mărișelu se pregătește de festival! Se apropie „Hanul lui Mânjoală”

Foto @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!