14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

Iluminat high-tech la Năsăud: aparate de iluminat solare cu cameră video, pe drumurile naționale

Primarul orașului Năsăud, Dorin Vlașin, a anunțat că a fost aprobat un proiect foarte important pentru orașul pe care îl conduce – „Modernizarea, eficientizarea și extinderea sistemului de iluminat public”. Valoarea acestuia este de aproximativ 600.000 euro, fiind obținută prin Administrația Fondului pentru Mediu.

Proiectul prevede investiții importante pentru modernizarea sistemului de iluminat public la nivelul orașului Năsăud și a celor două localități componente, Liviu Rebreanu și Lușca, prin 3 obiective principale.

1. Modernizarea și reabilitarea sistemului de iluminat public prin înlocuirea aparatelor de iluminat existente cu 703 aparate de iluminat ce folosesc tehnologia LED, din care 427 aparate de iluminat LED 30W, 37 aparate de iluminat LED 50W și 239 aparate de iluminat LED 70W, integrate într-un sistem de telegestiune cu 14 puncte de aprindere;

2. Completarea cu 6 aparate de iluminat solare cu cameră, montate la trecerile de pietoni importante de pe drumurile naționale;

3. Extinderea Sistemului de iluminat în orașul Năsăud, pe strada Dumitru Vârtic, prin realizarea unei noi rețele de iluminat, incluzând montarea a 36 de stâlpi metalici dotați cu aparate de iluminat ce folosesc tehnologia LED de 30W și telegestiune”, spune primarul orașului Năsăud.

Puterea instalată totală a sistemului nou proiectat este de 32,47 kW, rezultând o economie de energie de 25,2% pe an, costuri de întreținere 0 (pentru un timp de funcționare mediu de 4150 ore/an).

Valoarea proiectului „Modernizarea, eficientizarea și extinderea sistemului de iluminat public” se ridică la 2.999.560,30 lei (aproximativ 600.000 euro), valoare 100% eligibilă, fiind obținută prin Administrația Fondului pentru Mediu.

Foto Facebook Dorin Vlașin

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?