17.1 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

IMPORTANT: Părinții ar putea primi zile libere plătite și în vacanța de vară

Pentru că școlile vor rămâne închise până la finalul anului școlar, deputații au pregătit o modificare importantă pentru părinți. Aceștia ar putea solicita angajatorului zile libere plătite, inclusiv în timpul vacanței de vară. Este vorba deocamdată despre un proiect de lege propus recent la Camera Deputaților.

Proiectul a trecut de Senat și așteaptă să primească votul favorabil al deputaților – anunță avocatnet.ro.

Potrivit sursei citate, în legea care permite părinților să ceară zile libere plătite, atunci când cursurile școlare sunt suspendate, va apărea o nouă prevedere.

Ea va permite acordarea unor zile libere inclusiv în vacanța de vară, chiar dacă România nu va mai fi în stare de urgență.

Conform regulilor actuale, părinții pot cere libere plătite până pe 12 iunie 2020. Adică până la încheierea cursurilor aferente anului școlar 2019-2020. 

Totuși, părinții nu mai pot cere libere plătite și pentru vacanța de vară care începe pe 13 iunie și se încheie în septembrie 2020. Și asta deoarece starea de urgență se va termina cu mult înainte.

Însă, vacanța de vară face parte din calendarul oficial al anului școlar 2019-2020. De aici rezultă că modificarea pregătită de deputați va permite părinților să-și ia libere plătite și în perioada vacanței. 

Așadar părinții ar putea solicita zile libere plătite angajatorului, pentru copiii în vârstă de până la 12 ani, dacă locul de muncă ocupat este incompatibil cu munca la domiciliu sau telemunca.

Atenție – avertizează cei de la avocatnet.ro – proiectul de lege NU se aplică acum. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie adoptat de Camera Deputaților. Ulterior el va trebui promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...