-0.6 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

NU se potolesc: Încă un bistrițean cercetat penal după ce a prezentat o adeverință falsă

Deplasările în afara domiciliului, pe timpul stării de urgență, trebuie justificate. Cei ce mint în declarații sunt cercetați penal. Deși au mai fost astfel de cazuri, tot nu se potolesc. Încă un bistrițean e cercetat după ce a prezentat o adeverință falsă.

Conform Ordonanțelor Militare promulgate pe perioada stării de urgență, deplasările în afara domiciliului trebuie să fie justificate. Astfel, trebuie ca cel surprins în trafic să prezinte o declarație pe propria răspundere sau o adeverință de la angajator, care să-i justifice deplasarea.

Cei ce nu au un astfel de document asupra lor, sunt sancționați contravențional, amenda putând ajunge până la zeci de mii de lei.

Cei ce mint în declarații sunt cercetați penal. Deși au fost numeroase cazuri de acest gen, tot nu se potolesc.

Un bistrițean a fost oprit în trafic și întrebat încotro se îndreaptă. Acesta a prezentat o adeverință eliberată de angajator, motivând deplasarea sa ca fiind în scop profesional.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în fapt, omul nu e angajat la acea firmă. Din acest motiv, Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean a deschis dosar penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: