24.6 C
Bistrița
luni, iunie 21, 2021

NU se potolesc: Încă un bistrițean cercetat penal după ce a prezentat o adeverință falsă

Deplasările în afara domiciliului, pe timpul stării de urgență, trebuie justificate. Cei ce mint în declarații sunt cercetați penal. Deși au mai fost astfel de cazuri, tot nu se potolesc. Încă un bistrițean e cercetat după ce a prezentat o adeverință falsă.

Conform Ordonanțelor Militare promulgate pe perioada stării de urgență, deplasările în afara domiciliului trebuie să fie justificate. Astfel, trebuie ca cel surprins în trafic să prezinte o declarație pe propria răspundere sau o adeverință de la angajator, care să-i justifice deplasarea.

Cei ce nu au un astfel de document asupra lor, sunt sancționați contravențional, amenda putând ajunge până la zeci de mii de lei.

Cei ce mint în declarații sunt cercetați penal. Deși au fost numeroase cazuri de acest gen, tot nu se potolesc.

Un bistrițean a fost oprit în trafic și întrebat încotro se îndreaptă. Acesta a prezentat o adeverință eliberată de angajator, motivând deplasarea sa ca fiind în scop profesional.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în fapt, omul nu e angajat la acea firmă. Din acest motiv, Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean a deschis dosar penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...