10.9 C
Bistrița
joi, septembrie 23, 2021

IMPRESIONANT: Un polițist bistrițean și-a petrecut concediul alergând la un maraton pentru copiii cu autism

Călin Savu are 45 de ani și lucrează de 26 de ani în cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca, Biroul Județean de Poliție Transporturi Bistrița-Năsăud. În acest an și-a programat concediul în așa fel încât să participe la un maraton pentru copiii cu autism.

Secția Regională de Poliție Transporturi este cea mai tânără ramură a Poliției Române. Se ocupă cu tot ceea ce este legat de Transportul Feroviar, Aerian sau Naval. A fost înființată acum 38 de ani. Fac și eu parte din istoria ei de 26 de ani…”, ne-a explicat Călin Savu.

Polițistul bistrițean a reușit să-și împlinească un vis zilele trecute. A participat în timpul concediului la ultramaratonul dedicat copiilor cu nevoi speciale – Autism 24H Marea Neagră.

A fost un eveniment deosebit care m-a impresionat profund. Au participat sute de sportivi, de performanță și amatori, așa ca mine. Faptul că am reușit să alerg 126 km, timp de 24 de ore pe nisipul de pe malul Mării Negre, pentru a susține cauza acestor copii a fost ceva fantastic! A fost o experiență unică…!!!”, ne-a mărturisit Călin Savu. 

Mi-am programat concediul în așa fel încât să merg la relaxare, dar și să sacrific 24 de ore pentru a promova cauza copiilor cu nevoi speciale…

Am aflat despre el acum 2 ani, din mediul online. Eu nu sunt sportiv de performanță, dar mai fac mișcare pe stadionul municipal, așa pentru mine. Am vrut să particip anul trecut. Dar, din cauza pandemiei, totul s-a desfășurat cumva în concordanță cu regulile de atunci, adică online. Datorită relaxării din acest an, am reușit să mă înscriu, donând o sumă modică de bani, și să particip fizic…”, ne-a mai explicat Călin Savu. 

A fost prima experiență de acest fel pentru polițistul bistrițean. „Am vrut, pe lângă a susține cauza copiilor cu nevoi speciale, să văd dacă rezist să alerg 24 de ore pe nisip. Sincer să fiu, am rămas profund impresionat de mobilizarea oamenilor care au luat startul la acest ultramaraton. Să alergi pe nisipul de la malul Mării Negre nu se compară cu nici un altfel de concurs de acest gen. Am întâlnit acolo niște oameni deosebiți, inclusiv recordmeni ai probei de 24 de ore. Cum este și Mara Guler, deținătoarea recordului la alergare 24 de ore din România… Pe lângă aceștia – am rezistat și eu… Mi-am demonstrat astfel că pot, cu puțin antrenament specific… Pot mai mult decât cei 126 de km alergați la acest eveniment…

Călin Savu s-a arătat impresionat de condițiile asigurate de organizatori. Aceștia au  asigurat hidratarea, masa, corturile pentru odihnă și asistența medicală. 

Eu unul nu am oprit decât să beau un pahar cu apă… Să iau o ciocolată, să mănânc… La odihnă pe saltea nu am îndrăznit. Cred că dacă aș fi făcut acest lucru nu mai reușeam să mă ridic de acolo….

I-am văzut pe mulți care s-au pus la odihnă câteva ore, și s-au trezit dimineață că nu au făcut nici cei 100 de kilometri. Asta era principala țintă a competiției. Și ce este dureros la acest aspect este faptul că au cedat concurenți cu mult mai tineri decât mine… 

Oricum ultimele 5 ore au fost dureroase. Oboseala a început să-și facă efectul…

Sper să particip anul viitor și la Via Transilvanica, dacă sunt sănătos…! În acest an nu am mai prins loc. Într-o jumătate de oră de la postarea linkului de înscriere s-au epuizat locurile…”, ne-a mai povestit polițistul bistrițean Călin Savu. 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...