0.3 C
Bistrița
joi, decembrie 1, 2022

În Ajun de An Nou, oferim și noi o casă lui moș Nicolae din Joseni?

Nicolae Cucu locuiește singur într-o construcție căreia îi spune ”casă”. Clădirea e gata, gata să se prăbușească, iar un vânt mai puternic sau greutatea zăpezii pot fi picătura care să umple paharul. Administrația locală și oamenii cu suflet mare vor să-i ofere o casă nouă. AJUTĂM??

Într-o zonă izolată din Mijlocenii Bârgăului, într-o …..clădire…care stă să se dărâme, fără apă sau curent, își duce veacul Nicolae Cucu. Un bârgăuan trecut de 60 de ani, care nu mai are pe nimeni, decât pământul pe care e ridicată cea căreia îi spune ”casă”.

Primește ajutor social de la Primărie, dar acum, cea mai mare grijă a celor care îl cunosc e că în orice moment ”casa” i se va dărâma. Și va rămâne în aerul rece de iarnă.

Înainte de Crăciun, o mână de bistrițeni au adunat mâncare și bani și l-au ajutat pe Nicolae să aibă ceva pe masă, în seara de sărbătoare.

Dar nu s-au oprit aici. Vor să-i ofere o casă, un loc unde să stea. Inițial, administrația din Josenii Bârgăului a alocat bani pentru reparații, dar căsuța nu se mai poate repara. Așa că s-au gândit la altă variantă.

Am vorbit cu cineva să facă un container modular. Și să îl putem duce acolo. Că Nicolae nu vrea să-și părăsească pământul. Am vrut să-l aducem mai spre centrul satului. Dar nu vrea. Și atunci am vorbit pentru un container. Am fi vrut să i-l dăm gata până de ANul Nou, doar că timpul e cam scurt. Sperăm măcar de bobotează să fie la casă nouă. Și să sperăm că până atunci nu dă un frig mai mare sau zăpadă. Costurile pentru container ajung undeva la 10.000 de lei. Și apoi, trebuie utilat. E o doamnă care a mai venit pe la el și a zis că ne ajută să strângem cele necesare pentru Nicolae Cucu” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, viceprimarul comunei Josenii Bârgăului, Marius Vasile Urs.

Bărbatul nu are copii și nici nevastă, nu mai are neamuri care să-i sară în ajutor, așa că voi, cei cu inimă mare, sunteți singurta soluție.

Vă reamintesc cazul omului din Mijlocenii Bârgaului, care l-am prezentat pe pagina mea de Facebook în urmă cu câteva zile. Unii dintre voi ați fost binevoitori și l-ați ajutat pe acest om, câțiva l-ați cautat la el acasă, l-am cautat și noi, și cu toții, împreună, am făcut ca sărbătorile acestui suflet să nu fie găsite cu masa goală. Alții ați donat bănuți pentru dânsul. Vă mulțumim tuturor pentru binefacerea de care ați dat dovadă. (…) Este nevoie de o casă nouă pentru el,cel mai probabil un container modul,soluția cea mai rapidă și eficientă în cazul dânsului . (…) Aproximează că o să fie vorba undeva la 3.000 de euro acest container,o cameră suficientă cât să încapă o canapea, dulap, masă, sobă.(vom avea nevoie și de aceste lucruri pentru interiorul camerei)” a scris Vicky Mihalca pe pagina ei de Facebook.

Cedi care doresc să ajute pot lua legătura cu cei de la primăria Josenii Bârgăului, pe Facebook cu Vicky Mihalca sau să doneze bani în contul:

RO20BACX0000001161247000

MIHALCA VICTORIA
UNICREDIT BANK S.A.
Cod Swift : BACXROBU

Cod Big: BACXROBUXXX

Toți banii care se strâng pentru acest caz vor fi folosiți pentru achiziționarea containerului,împreună cu banii alocați de primărie” a asigurat bistrițeanca.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...