9.6 C
Bistrița
duminică, octombrie 2, 2022

În doi-trei ani, elicopterele SMURD vor ateriza pe acoperișul spitalului. Cât de complicat este de realizat heliportul

Spitalul Județean de Urgență Bistrița va avea în viitorul apropiat un heliport, o platformă unde vor putea ateriza elicopterele SMURD pentru a prelua pacienții ce necesită transport la clinicile de specialitate din centrele universitare.

Acesta va fi amenajat chiar pe acoperișul Spitalului Județean de Urgență Bistrița și este o sarcină mai complexă decât pare. Pe lângă structura de rezistență și reamenajarea acoperișului, trebuie lifturi care să ducă până pe acoperiș, canalizare separată pentru eventualele scurgeri de combustibil, dar și o stație de pompare separată.

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, odată cu heliportul, unitatea medicală va trebui să amenajeze inclusiv un dispecerat special, cu un dispecer de zbor asigurat 24 din 24. Costurile heliportului sunt estimate la un milion și jumătate de euro.

Gabriel Lazany crede că în 2-3 ani acest proiect ar putea fi materializat, mai ales că ar avea șanse să fie finanțat din fonduri europene. Dacă acest lucru nu este posibil nu se va renunța la acest proiect, căutându-se alte surse de finanțare.

Studiile ce trebuie realizate pentru acest proiect sunt și ele multe și stufoase. Consiliul Județean a prins în bugetul de anul acesta 154.000 de lei pentru documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenție pentru amenajarea de heliport.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.