13.5 C
Bistrița
miercuri, mai 31, 2023

În doi-trei ani, elicopterele SMURD vor ateriza pe acoperișul spitalului. Cât de complicat este de realizat heliportul

Spitalul Județean de Urgență Bistrița va avea în viitorul apropiat un heliport, o platformă unde vor putea ateriza elicopterele SMURD pentru a prelua pacienții ce necesită transport la clinicile de specialitate din centrele universitare.

Acesta va fi amenajat chiar pe acoperișul Spitalului Județean de Urgență Bistrița și este o sarcină mai complexă decât pare. Pe lângă structura de rezistență și reamenajarea acoperișului, trebuie lifturi care să ducă până pe acoperiș, canalizare separată pentru eventualele scurgeri de combustibil, dar și o stație de pompare separată.

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, odată cu heliportul, unitatea medicală va trebui să amenajeze inclusiv un dispecerat special, cu un dispecer de zbor asigurat 24 din 24. Costurile heliportului sunt estimate la un milion și jumătate de euro.

Gabriel Lazany crede că în 2-3 ani acest proiect ar putea fi materializat, mai ales că ar avea șanse să fie finanțat din fonduri europene. Dacă acest lucru nu este posibil nu se va renunța la acest proiect, căutându-se alte surse de finanțare.

Studiile ce trebuie realizate pentru acest proiect sunt și ele multe și stufoase. Consiliul Județean a prins în bugetul de anul acesta 154.000 de lei pentru documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenție pentru amenajarea de heliport.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...