15.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

În doi-trei ani, elicopterele SMURD vor ateriza pe acoperișul spitalului. Cât de complicat este de realizat heliportul

Spitalul Județean de Urgență Bistrița va avea în viitorul apropiat un heliport, o platformă unde vor putea ateriza elicopterele SMURD pentru a prelua pacienții ce necesită transport la clinicile de specialitate din centrele universitare.

Acesta va fi amenajat chiar pe acoperișul Spitalului Județean de Urgență Bistrița și este o sarcină mai complexă decât pare. Pe lângă structura de rezistență și reamenajarea acoperișului, trebuie lifturi care să ducă până pe acoperiș, canalizare separată pentru eventualele scurgeri de combustibil, dar și o stație de pompare separată.

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, odată cu heliportul, unitatea medicală va trebui să amenajeze inclusiv un dispecerat special, cu un dispecer de zbor asigurat 24 din 24. Costurile heliportului sunt estimate la un milion și jumătate de euro.

Gabriel Lazany crede că în 2-3 ani acest proiect ar putea fi materializat, mai ales că ar avea șanse să fie finanțat din fonduri europene. Dacă acest lucru nu este posibil nu se va renunța la acest proiect, căutându-se alte surse de finanțare.

Studiile ce trebuie realizate pentru acest proiect sunt și ele multe și stufoase. Consiliul Județean a prins în bugetul de anul acesta 154.000 de lei pentru documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenție pentru amenajarea de heliport.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.