13.5 C
Bistrița
miercuri, mai 31, 2023

Bistrițenii care ajung la Urgențe vor fi consultați într-o magazie! Soluția găsită de conducerea spitalului pentru perioada de modernizare a UPU-SMURD

Lucrările de modernizare ale Unității de Primiri Urgențe vor începe în scurt timp, iar conducerea spitalului a renunțat la ideea cortului din curtea spitalului. În perioada reabilitării, ne vom prezenta la Urgențe într-o magazie!

Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean, a susținut în matinalul Bistrițeanul LIVE că UPU va trece printr-o perioadă grea, dar și că va fi cea mai importantă investiție care s-a făcut vreodată la Spitalul Județean de Urgență.

„Cea mai mare problemă va fi relocarea UPU. Nu putem să facem lucrări de modernizare, să fim în șantier, iar medicii și pacienții să circule printre moloz. Mai ales că vorbim de o extindere a UPU, de la suprafața actuală de 350 metri pătrați vom ajunge la 1.440 metri pătrați. Trebuie să găsim o soluție de relocare”, a afirmat managerul spitalului.

Criza de spaţii se va simţi cel mai acut în perioada în care UPU-SMURD va intra în reabilitare. Inițial era vorba că asistenţa medicală de urgenţă să fie acordată într-un cort care urma să fie amplasat în curtea din faţa spitalului. Totuși conducerea spitalului a renunțat la această idee și a găsit o altă soluție.

„Am ajuns la concluzia că cel mai bine ar fi să fac o relocare a UPU către o magazie care funcționează în curtea din spate a spitalului. Va fi greu, dar UPU trebuie să fie în spital, în incinta spitalului. Cel mai probabil că acolo va funcționa”, a informat Gabriel Lazany.

Dacă ați ratat una dintre emisiunile Bistrițeanul LIVE, acestea pot fi vizionate oricând, accesând pagina noastră de Facebook.

[arve url=”https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/2066153390164088/” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...