1.3 C
Bistrița
duminică, noiembrie 27, 2022

ÎN PREMIERĂ primarul din Năsăud cere sfaturile specialiștilor din oraș pentru proiectele pe fonduri europene

Primarul orașului Năsăud, Dorin Vlașin este primul din județ care cere sfaturile specialiștilor din localitate, pentru proiectele pe fonduri europene. La nici câteva ore de la lansarea provocării, mai mulți specialiști și-au oferit ajutorul și expertiza.

Dorin Vlașin este primul primar din județ care apelează la specialiștii cu origini în Năsăud să sprijine cu păreri și expertiză proiectele la care lucrează primăria.

„Chiar dacă experții din cadrul primăriei se descurcă excelent la pregătirea documentelor necesare obținerii finanțărilor și implementării propriu-zise a proiectelor, de multe ori se întâmplă să simțim lipsa unor oameni avizați pe arii neacoperite de angajații primăriei. Un exemplu foarte des întâlnit este nevoia de expertiză în arhitectură și restaurarea monumentelor istorice, având în vedere provocările care apar când vine vorba de proiecte de reabilitare a școlilor moștenite de la înaintașii noștri, clădiri de patrimoniu și monumente istorice. Sunt convins că există o mulțime de năsăudeni profesioniști din diferite domenii care ar fi dispuși să ajute autoritățile locale năsăudene cu expertiza lor”, precizează Dorin Vlașin pe o rețea de socializare.

Sunt așteptați să vină cu idei, păreri sau soluții cei specializați în peisagism, design, web-design, ingineria construcțiilor, digitalizare, monumente istorice sau sănătate publică.

Mai mult, Primăria Năsăud îi va sprijini și pe studeții sau absolvenții care vor să își facă licența, disertația sau doctoratul în cadrul instituției.

„Dați de știre, de asemenea, tuturor studenților care au nevoie de un partener în rândul autorităților locale în elaborarea unui proiect sau a unei lucrări de licență, disertație sau doctorat, deoarece primăria orașului nostru abia așteaptă să colaboreze cu ei”, mai spune Dorin Vlașin.

La câteva ore de la lansarea acestei provocări deja au apărut nume importante din Năsăud care și-au oferit sprijinul. Printre ele se numără și Cornel Ban, cercetător și doctor în Economie.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Excelentă ideie! Dar nu pentru a DISTRUGE PARCUL CENTRAL DIN ORAȘ, este singurul parc pe care îl avem în centru orașului, unde toată lumea îl admiră și își fac poze.. Este un parc Foarte frumos, unde milioane și milioane de NĂSĂUDENI ȘI STRĂINI ȘI-AU FĂCUT FOTOGRAFII CU DIVERSE OCAZII, Nunții, Botezuri, Starea civilă, Absolvirea liceului, de”ISPAS LA NĂSĂUD”,unde își plimbă bunici nepoți, Și unde poți să stai vara la umbra castanelor…!😠😠😢😢😠😠😢😢😢😠😠😠😢😢 VĂ ROG FRUMOS ÎN NUMELE CETĂȚENILOR NĂSĂUDENI NU DISTRUGEȚI PARCUL..! ESTE SINGURUL PARC VERDE..!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...

S-au specializat afară în curățenie, inclusiv după incendii, iar acum le arată bistrițenilor ce au învățat! EASY SOLUTION – servicii profesionale de curățenie pentru...

Povestea EASY SOLUTION, cea mai nouă firmă de curățenie care își oferă serviciile complete bistrițenilor, este...

S-a deschis SOF GSM, magazin de accesorii pentru telefoane, pe strada Andrei Mureșanu din Bistrița

Un nou magazin de accesorii pentru telefoane s-a deschis în Bistrița, pe strada Andrei Mureșanu, chiar...