22 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

FOTO/VIDEO – Inadmisibil: Primăria Bistrița vrea să desființeze locul de joacă de pe strada Crinilor, pentru a construi în loc o parcare supraetajată

Zeci de părinți, bunici și copii s-au adunat ieri seară, în parcul de joacă din spatele blocurilor de pe Crinilor pentru a discuta ce îi neliniștește de trei zile încoace: Primăria Bistrița vrea să desființeze locul de joacă, pentru a construi în loc o parcare supraetajată. „NU acceptăm să se distrugă un lucru bun, așa cum este spațiul de joacă! Nu acceptăm! Pur și simplu nu are sens!”, a avertizat un locatar.

Locuitorii de pe Crinilor s-au trezit luni, 15 mai, cu afișul care anunța viitoarea parcare supraetajată. În afiș sunt informați că până în 28 mai 2023 sunt invitați să trimită observații și propuneri.

Oamenii s-au mobilizat rapid, iar miercuri, un reprezentant al locuitorilor din zonă s-a prezentat la Primăria Bistrița cu un dosar. Acesta cuprindea și un tabel cu semnăturile tuturor celor care nu erau de acord cu parcarea. La Registratură nu le-a fost primit dosarul. Li s-a răspuns că e un talmeș-balmeș și că trebuie refăcut.

Doamna m-a întrebat ironic ce școală am, cum de nu știu să compun un memoriu?! De unde să știu, că până acuma nu am fost nevoit să fac așa ceva, i-am spus. Aveți un model standard acceptat de primărie? Nu avea niciun model.

Mi-a spus doar că trebuie să anexez și copii după cărțile de identitate ale fiecărui proprietar și o declarație individuală a fiecărui locatar care nu este de acord”, ne-a explicat Mihai Cete.

Peste 60 de persoane au semnat deja petiția care va fi predată Primăriei Bistrița. Semnăturile se adună în continuare. Cei din zonă fac apel și pe rețelele de socializare. 

Eventuala parcare ar avea 1579 metri pătrați și 239 locuri de parcare. Regimul de înălțime al construcției este S + P + 2E.

În schimbul locului de joacă pe care vrea să-l desființeze, Primăria Bistrița a promis că va amenaja un alt spațiu. Pe fâșia dintre cele două blocuri albastru și mov. Părinții sunt nemulțumiți însă pentru că acolo este prea mult curent, iar spațiul – mult prea strâmt, comparativ cu cel de acum.

Este o bucurie continuă aici. Vin copii din tot orașul să se joace aici. Nici nu vrem să ne închipuim ce înseamnă să avem zilnic sub ochi un șantier timp de doi ani de zile. Nu mai vorbim de consecințele care urmează!

În locul râsetelor de copii – motoare de mașini turate și gaze de eșapament!

Suntem atât de nervoși și supărați! În loc să planteze copaci în plus și să țină cu dinții de oazele astea de relaxare, ei visează la parcări supraetajate! Între atâtea idei aberante – asta le întrece pe toate…”, s-a revoltat Mariana Georgescu.

În Sibiu se renunță la locurile de parcare din centru, de dragul pietonilor. Aici se dărâmă locurile de joacă pentru parcări… În ce lume trăim !?

Pe unul dintre vecini l-a amendat Poliția Locală atunci când și-a construit o copertină ca să nu-l plopentru că nu avea acceptul vecinilor. Iar Primăria Bistrița, ca instituție, nici măcar nu se sinchisește să-i întrebe pe cei din zonă dacă sunt sau nu sunt de acord ?! Aflăm din presă că lucrările s-au scos la licitație deja – când pe panoul de lângă bloc este trecut că până în 28 mai ne putem spune părerea ?

Noi nu contăm decât două luni înainte de alegeri? Este revoltător !”, a completat Mircea Georgescu.

Anca Zernea, în vârstă de 41 de ani, ne-a mărturisi că nu își dorește încă un bloc în locul spațiului de joacă.

Vrem să rămână parc pentru copii. Să lase naibii parcările! Nicăieri n-am auzit să se desființeze un spațiu de joacă pentru o parcare. Este inadmisibil așa ceva! Cine naiba a putut să gândească așa ceva ?! E cel mai frumos loc de joacă din zonî.

Cunosc mămici care vin cu copiii de la Lamă și din Decebal special pentru parcul ăsta. Copiii mei sunt mari acum, dar vreau ca locul ăsta să rămână al copiilor, nu al mașinilor! Îl distrug pe ăsta ca să facă unul înghesuit în 3-4 metri patrați ?! E inadmisibil așa ceva! Nu acceptăm asta! Venim cu copiii și ne postăm în mijlocul parcului!”, a avertizat Anca Zernea.

Sofia Iuliana Munteanu, în vârstă de 42 de ani, ne-a explicat că vine cu fetițele sale din Decebal, până pe Crinilor.

Sunt mămici care vin și mai de departe, special pentru el. Este un parc foarte popular și îndrăgit de copii. Este o relaxare și pentru mămici. Ne-am împrietenit în parcul ăsta, am schimbat o grămadă de povești și am trăit multe emoții în parcul ăsta! Este foarte important să nu se desființeze! Nimeni nu este de acord cu așa ceva. Am semnat pentru primul dosar depus la Primărie. De-acolo li s-a spus că doar locatarii blocurilor din zonă au dreptul la opinie. Dar eu care mă bucur de parcul ăsta, chiar dacă nu locuiesc aici, de ce să nu am dreptul la opinie?

Ia să rezolve Primăria Bistrița mai întâi adevăratele probleme – să aibă grijă de violența de pe străzi și de drogurile care circulă pe lângă școli. Și apoi să gândească la parcări etajate. Asta dezbatem aici toate mămicile de trei zile…!

Am aflat că le-au cerut proprietarilor și copie de buletin să atașeze la cerere.

Păi nu era vorba că s-au scos copiile de buletin și dosarele cu șină? Nu așa spunea legea anul trecut…? Este o idee foarte proastă să desființeze parcul ăsta!”, a concluzionat Sofia Munteanu.

ARTICOLE SIMILARE

6 COMENTARII

 1. Acum 10 ani un alt căpos, primarul Crețu, se simțea dator să le facă pocăiților, de la biserica din piața Decebal, o parcare pe terenul asfaltat între Decebal și Aleea Trandafirilor. Cine era foarte vocală și sărea de cur în sus împotriva locatarilor care protestau? Ați ghicit – trompeta peneleprelor, oficioasa de partid, abonata la bani publici de la timponline Cristianaaaaaaaă Sabău. Ori Gheorghe. Ori Jenor. Ori pula calului în vârful Subcetății. Ea nu are copii și nu știe ce înseamnă un loc de relaxare, joacă și agrement pentru familiile cu copii. Doar știe lătra la ordin. O sinistră cu sufletul hâd urla la noi interogându-ne ca o milițiancă. Nu avea nimic de câștigat din parcare – poate o recompensa pastorul ăla obraznic, murza, care a pus barieră împreună cu primarul. Da’ îl peria pe crețu care pândea în fiecare duminică dacă se joacă cineva acolo și-i număra. Mulți au crezut că nu vom rezista. Niște gunoaie ordinare. Niște mizerabili. Cunosc situația de atunci fiindcă am participat direct. Stați pe poziții! Vă țin pumnii! https://www.facebook.com/salvatiterenuldesport

 2. De reținut că NUMAI ÎMPREUNĂ VEȚI REUȘI! Toți părinții orașului trebuie să intre în alertă fiindcă, dacă se creează ACEST PRECEDENT PERICULOS!!!, cu proiecte făcute pe jenunci, le va simplu să acapareze și celelalte locuri de joacă. Așa că, PĂRINȚI DIN TOATE COLȚURILE BISTRIȚEI, ȘI NU DOAR EI, SUSȚINEȚI ACEASTĂ OPOZIȚIE! Eu nu mai stau acolo de 30 de ani dar am mers ZI DE ZI în plină iarnă ca să protestez și să pun umărul la BARICADA din Decebal. Pe-aici nu se trece! Țineți minte această mărturisire – „Când naziștii au venit să îi ia pe comuniști, n-am scos o vorbă. Nu eram comunist. Când i-au arestat pe social-democrați, am tăcut. Nu eram social-democrat. Când au venit să îi ia pe sindicaliști, nu am protestat. Nu eram sindicalist. Când au venit să îi ia pe evrei, nu m-am revoltat. Nu eram evreu. Când au venit să mă ia pe mine, nu mai rămăsese nimeni, CARE SĂ-MI IA APĂRAREA.”
  (Friedrich Gustav Emil Martin Niemöller a fost un pastor luteran german, cunoscut pentru vederile sale antifasciste.
  A fost unul dintre inițiatorii actului Stuttgarter Schuldbekenntnis („Declarația de vinovăție de la Stuttgart”), publicată la 19 octombrie 1945, prin care Biserica Evanghelică Germană recunoaște că nu și-a manifestat nici o opoziție față de regimul lui Hitler.)🙂

 3. Sunt total impotriva desfintarii spatiului de Joaca de pe Crinilor motive :
  -a fost o investitie destul de mare si este functionala, are nevoie de foarte putine cheltuieli de intretinere.
  – nu am vazut proteste ca nu sunt spatii de parcare in zona criniloe.
  – daca construiesc lunea din zona avind sparii de parcare , sau numarul masinilor din aceasta zona este cred ca o treime den numarul locurilor de parcare proiectate. Pentru a se recupera investitia parcarii; proiectantul a luat in calcul cele 300 si de locuri iar in zona sunt cam o treime de masini si din aceastia putrini ar fi sa renunte la arcarea pe care o are, deorece in zona sunt familii imbatrinite. In ultima luna ai murit cinci barbati din zona. Daca vor sa aduca din alta partee masini trebuie sa se gindeasca di la intrarea in zona: d deorece intrarea si iesirea se face pe strada Ghiocelului, iar aceasta si actuala este strangulata la capete se circula cu dificultate.
  – tot la acesta constructie ar treduii adaugate cheltuielile cu crealea noului parc de joaca dintre ceel doua blocuri. Acest amplasament este foarte periculos, in zona e tot timpul curent; a se vedea ca au anplasat niste banci si nu sta nimeni pe ele , curenul poate duce la boli de urechi la copii. In caz de vint purernic pot cadea tigle de pe acoperis si accidenta copii.
  -Propun : ca sa majoreze eficienta lucrarii pasajul decebal, sa faca parcatre etajata pe terenul din spatele cladirii proiectarilor, sau centrala de pe plopilor, sau chiar in parcarea din spatele pietii.

 4. Întrebării pe arhitecta orașului ea ii baga in cap primarului tot felul de inepții și pe urmă sta ascunsa prin birou când este chemată la ședințe.
  Mă întreb de ce a fost și este protejează de fiecare primar care este la cârma orașului, Crețu, Turc.
  Cu ce vă aburește, ce lucruri cunoaște în plus de va este teama sa o deranjați?
  Un sef de urbanism adevărat adică un arhitect ar avea altă viziune despre cum trebuie sa arate orașul ,din păcate este jalnic.

 5. Turc și Hangan incompetenților mai bine tundeti iarba în oraș ca de nimic nu sunteți în stare .,ați distrus acest oraș.

 6. de ce tace Balan ???????????????????? si ecologistii de ce tac????????? in mintea primariei copii ar trebui sa se joace in parcarea supraetajata??? ca ei au parcari proprii acasa si la serviciu fix in fata primariei ca sunt sefi de tot felul!!! si noi le platim locurile de parcare si salariile!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...