19.1 C
Bistrița
luni, iunie 21, 2021

Încă cinci cadre medicale şi o infirmieră au fost infectate cu COVID-19

Cadrele medicale și personalul auxiliar din unitățile medicale sunt printre cei mai expuși infectărilor cu COVID-19. Astăzi, încă cinci cadre medicale şi o infirmieră au fost raportate ca fiind infectate cu noul coronavirus.

Cei mai expuși infectării cu COVID-19 sunt cei ce lucrează în unitățile medicale. Riscul de infectare a fost cu atât mai mare cu cât mulți din pacienți nu recunoșteau că au avut contact direct cu cineva venit din zone galbene sau roșii. Unii au avut contact chiar și cu persoane infectate, fără a recunoaște aceasta în fața cadrelor medicale.

Astăzi, Instituţia Prefectului a transmis că numărul cadrelor medicale din Bistrița-Năsăud infectate cu COVID-19 a crescut. Alte cinci cadre medicale şi o infirmieră din județ au fost infectate cu noul coronavirus.

Este vorba despre un medic angajat al Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Ceilalți doi medici, cei doi asistenți medicali și infirmiera sunt angajați ai Spitalului Orășenesc Beclean.

Vestea bună este că încă un cadru medical a fost declarat vindecat şi externat.

Astfel, până în prezent, 17 cadre medicale (şapte medici, zece asistenți) și șapte persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere) au fost confirmate cu coronavirus. Dintre acestea, opt au fost declarate vindecate.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...