20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

VIDEO: Robert Sighiartău – „Oportunitatea acestei crize este să susținem producătorii locali”

Deputatul PNL Robert Sighiartău a vorbit într-o emisiune Direct în problemă în cadrul Bistrițeanul LIVE despre măsurile economice pe care Guvernul României le-a adoptat în această perioadă de criză. „Susțineți producătorii locali!” – îi îndeamnă deputatul pe români.

Efectele pandemiei provocate de COVID-19 încep să se vadă în economia țării. Companiile au început să aibă dificultăți în executarea contractelor, unele au fost nevoite să își trimită angajații în șomaj tehnic, iar unele companii au decis chiar să își închidă activitatea.

Astfel, Guvernul României a fost forțat să vină cu măsuri concrete care să ajute companiile și să le ghideze printr-un plan de acțiune prompt.

Secretarul general al PNL și deputat de Bistrița-Năsăud, Robert Sighiartău, a fost prezent într-o emisiune Direct în problemă în cadrul Bistrițeanul LIVE în care a vorbit despre măsurile întreprinse de România în contextul pandemiei provocate de noul coronavirus.

„Faptul că noi nu știm adâncimea acestui aisberg este foarte clar că deciziile din punct de vedere economic trebuie să fie luat treptat, în funcție de impactul pe care îl are această criză. În primul rând, s-a luat acea decizie extrem de bună de a acorda șomaj tehnic de 75% din salariul omului din partea statului. După aceea a venit acest program IMM Invest prin care orice companie din România poate beneficia de bani din partea băncilor garantați de statul român, fără dobândă și fără comision, pentru investiții sau pentru capital de lucru”, spune deputatul.

Conform acestuia, Guvernul României, împreună cu alți specialiști, cu oameni de afaceri, cu cercetători din zona economică gândesc un plan mai amplu de relansare economică. Acesta va include fiecare companie, indiferent că este vorba despre industria HoReCa, de saloane de înfrumusețare sau de comerț – servicii. Statul va aloca ajutoare sub forma unor granturi, în valoare totală de 800 milioane de euro.

„Vor fi ajutoare de stat. Deja există bani alocați. Sunt pentru început 800 de milioane de euro care se vor da în granturi. Sunt bani care se vor da companiilor din România întreprinderilor mici și mijlocii care vor fi dați ca ajutoare de stat pentru dezvoltarea activității, pentru a scoate aceste companii din criză. Pe lângă acești bani, vor fi oferite proiecte, că vor fi în agricultură mai ales că ne confruntăm cu secetă în special în sudul României, că vor fi despăgubiri pentru aceste companii, dar și alte pachete specifice pentru fiecare domeniu pentru relansarea economiei pentru că aici vorbim de interesul națiunii. Noi trebuie clar să reconsolidăm, să reconstruim economia românească pentru că altfel se poate ajunge într-un stadiu foarte rău și clar că acum ne interesează să ajutăm cât mai mult companiile românești și asta se întâmplă până la urmă în orice țară din Europa”, informează Robert Sighiartău.

Deputatul spune că este momentul ca statul român să regândească economia și să susțină pe cât mai mult posibil producătorii locali, fiindcă ei sunt viitorul economiei țării.

„Noi trebuie să regândim matricea, să-i ajutăm pe acei producători locali să intre în circuitul economic. Mă bucur cu toate că este situația asta de criză că oamenii au înțeles. Mă întâlnesc cu o mulțime de cetățeni care spun «Mă uit foarte atent și cumpăr de la producătorii locali pentru că vrem ca banii aceștia să rămână în România». Trebuie să îi favorizezi pe producătorii români pentru că vorbim despre economia noastră. Dacă acei oameni produc, dacă acei oameni se dezvoltă, dacă acei oameni încep să dea spre export, atunci întreaga economie a României va merge bine”, transmite Robert Sighiartău.

Întreaga emisiune și declarațiile deputatului pot fi urmărite în materialul video de mai jos:

https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/291290811863917/

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.