25.4 C
Bistrița
marți, iunie 28, 2022

Încă un cadru medical al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, infectat cu COVID-19

Cadrele medicale și personalul auxiliar din unitățile medicale sunt printre cei mai expuși infectărilor cu COVID-19. Astăzi, încă un cadru medical angajat al Spitalului Județean de Urgență Bistrița a fost raportat ca fiind infectat cu noul coronavirus.

Numărul cadrelor medicale din Bistrița-Năsăud infectate cu COVID-19 a crescut față de raportarea de ieri. Încă o asistentă medicală din județ a fost infectată cu noul coronavirus.

Aceasta este angajată a Spitalului Județean de Urgență Bistrița și lucrează pe secția ORL.

„Este vorba despre o asistentă medicală de pe secția ORL. Se va face o anchetă epidemiologică, dar din cunoștințele mele nu a intrat cu nimeni în contact, fiind de o săptămână în concediu de odihnă”, a declarat Gabriel Lazany managerul spitalulului, pentru Bistrițeanul.ro.

Conform managerului spitalului, s-a cerut testarea asistentei înainte de începerea activității întrucât aceasta a declarat că a intrat în contact cu mama ei infectată cu noul coronavirus.

„Dacă cumva a intrat în contact cu colegi în timpul concediului de odihnă sau în perioada relevantă înainte de acesta, bineînțeles că îi vom testa pe toți cei în cauză”, mai spune Lazany.

Astfel, asistenta medicală este al 21-lea cadru medical din Bistrița-Năsăud infectat cu COVID-19.

Vă reamintim că până în prezent, conform ultimei raportări a Instituției Prefectului privind situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, 21 cadre medicale (șapte medici, 14 asistenți) și șapte persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere) au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 21 au fost declarate vindecate.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...

Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass

TeraGlass, producător de ferestre și uși din PVC și aluminiu cu experiență de peste 15 ani...

Se fac angajări la Ocolul Silvic Dealul Negru, Dianova Instal, Leoni și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Ocolul Silvic Dealul Negru și IMP România (fosta fabrică...