8.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

FOTO/VIDEO: Două case și un atelier făcute scrum în urma unui incendiu în Unirea

În această dimineață, două case din Unirea, de pe strada Arenei, au fost mistuite de flăcări. Incendiul a pornit dintr-un atelier din spatele caselor.

Focul s-a extins rapid de la atelier către prima casă, fiind afectat în prima fază acoperișul. S-a extins ulterior la celalaltă, iar mai apoi focul s-a instalat la primul etaj al locuințelor.

Pompierii au avut parte de o misiune dificilă. Strada îngustă nu permitea trecerea autospecialelor de stingere și au fost nevoite, fiind un incendiu de proporții, să apeleze la reumplere de mai multe ori. După o oră de la începerea intervenției au găsit un hidrant funcțional care a ajutat la stingerea incendiului.

În atelierul din care a pornit sursa incendiului erau executate reparații ale aparatelor electrocasnice.

La fața locului au intervenit mai multe autospeciale de stingere, printre care și una de la Livezile și SVSU Bistrița.

Sursa incendiului nu se cunoaște în momentul de față, iar pagubele nu au putut fi aproximate.

Conform martorilor de la fața locului, unul dintre proprietari abia terminase de retușat ultimele lucruri la locuință, inclusiv gardul din curte și balcoanele.

„Aici locuiesc doi frați, unul în spate, acolo unde arde mai tare și unul aici, în față. Unul dintre ei de curând a terminat să își modifice balcoanele, să pună balustrade și a terminat de construit gardul”, a declarat un vecin din apropiere.

UPDATE

Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un consumator lăsat sub tensiune în atelierul de reparații electrocasnice. ( efectul termic al curentului electric).

În momentul sosirii la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat la nivelul atelierului de reparații, acoperișului casei tip duplex și a unei cantități însemnate de electrocasnice stivuite în curtea interioară. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

În urma incendiului, a fost distrusă o suprafață totală de aproximativ 380 mp, constând în atelierul de reparații electrocasnice, acoperișul și mansarda imobilului (casa tip duplex). S-a reușit evacuarea unor bunuri de la nivelul parterului imobilului care a fost protejat de flăcări.

Pentru gestionarea situației au fost alocate succesiv la locul incendiului sase echipaje de pompieri militari și voluntari din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița și SVSU Bistrița și Livezile, precum și o autospeciala de prima interventie și comandă” transmit reprezentanții ISU BN.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.