26.9 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

Încep fricțiunile în PNL? Vasile Silași de la Chiochiș îl acuză pe Turc de atacuri sub centură pentru c-a îndrăznit să candideze la șefia partidului

Alegerile pentru funcția de președinte al PNL BN bat la ușă, iar luptele interne au început deja. Vasile Silași, primarul comunei Chiochiș îl acuză de Turc de atacuri sub centură, după ce pe Facebook a apărut un video cu un drum plin de noroaie din Chiochiș. Acesta ar fi fost realizat de un alt lider de organizație locală PNL, care l-ar susține pe Ioan Turc la șefia partidului.

Toată lumea își scoate colții în apropierea alegerilor. Având în vedere faptul că alegerile interne pentru șefia PNL BN bat la ușă, luptele deja au început. Printre candidați, se pare, s-ar număra actualul lider al formațiunii politice Ioan Turc, dar și primarul comunei Chiochiș, Vasile Silași.

Acesta și-a anunțat intenția de a candida doar de o săptămână și deja îl acuză pe Ioan Turc că îl atacă voalat, folosindu-se de alți lideri locali de organizație. Totul a pornit de la un video cu noroaiele de pe un drum județean care străbate comuna Chiochiș, care a început să circule pe Facebook în urmă cu două zile. Acesta ar fi fost făcut de către președintele PNL Târlișua, care l-ar susține pe Ioan Turc la șefia partidului, după cum susține Vasile Silași.

În mesajul postat pe Facebook, Vasile Silași cere, ironic, și sprijin pentru a asfalta drumul județean prezentat în video. Redăm mai jos mesajul postat de primarul comunei Chiochiș, Vasile Silași:

„ Am hotărât sa postez acest mesaj deoarece circulă de ceva vreme un filmuleț despre comuna Chiochiș. Un filmuleț care este umilitor pentru mine ca primar dar la fel de umilitor pentru întreaga comuna Chiochiș cu toate cele 10 sate ale ei. Umilitor pentru mine că nu am reușit în cele 4 mandate să influențez decizia Președintelui! În primul rând nu am reușit să influențez decizia Președintelui Radu Moldovan de a moderniza drumul județean pe care este făcută aceasta filmare așa cum nu este modernizat nici drumul județean care trece prin Tentea și Sânicoară. De aceea, vă rog, domnule Președinte Radu Moldovan să reabilitați aceste drumuri care reflectă de fapt starea satului românesc de câmpie. Vrem domnule președinte să fim și noi prioritate ZERO în investiții să nu mai fim umiliți de locuitori ai comunelor cu primari PSD.

Vă rugăm să ne ajutați domnule Președinte, Ioan Turc. Știm că puteți să ne cuprindeți în listele de investiții finanțate de Guvernul României.  Tot ce vă rugăm domnule Președinte al PNL BN este să cuprindeți și comuna Chiochiș într-o anexă 7 așa cum ați făcut cu municipiul Bistrița pe care îl pastoriți în calitate de primar. Ați uitat de noi, domnule Președinte, de noi de comuna Chiochiș și de celelalte 57 de comune din județul Bistrița-Năsăud. De aceea vă rugăm domnule președinte să ne ajutați să nu mai fim umiliți de un președinte al unei organizații PNL al cărui sef sunteți și pe care îl girați!

Vă rugăm să ne ajutați domnule Președinte, domnule președinte Ludovic Orban! Vă rugăm domnule președinte al Partidului Național Liberal să ne aprobați solicitările de investiții depuse la Guvernul României! Am depus aceste solicitări la toti președinții de partid și de consiliu județean de aceea vă rugăm să vă aplecați și la rugămintea noastră pentru a nu mai fi umiliți!

Vă rugăm domnule Președinte, Ioan Turc și Ludovic Orban să urmăriți principiile de moralitate de care dați dovada în partid! De fapt acest filmuleț este făcut de un președinte de organizație PNL cu o probitate morală precară fiind condamnat la muncă în folosul comunității pentru neplata taxelor și amenzilor! Vă rugăm domnule Președinte Ioan Turc să nu mai acceptați în schimbul susținerii asemenea indivizi aflați la limita infracționalității. NU mai acceptați domnule președinte indivizi cu asemenea limbaj ! Vă descalifică atât pe dumneavoastră cât și organizația pe care o conduceți.

 În final vreau să îmi cer și eu scuze locuitorilor din Chiochiș pentru că am avut îndrăzneala să-mi anunț candidatura la funcția de Președinte (al PNL BN) suportând consecințele!

Vă rugâm domnule PREȘEDINTE, indiferent care președinte (de partid, de Cj sau de țară ) poate chiar și presedintele PNL  Târlișua să ne ajutați să finalizăm toate proiectele începute sau în derulare în comuna  Chiochiș ! Îmi cer scuze și ca membru PNL pentru un asemenea limbaj folosit de un Președinte de organizație și consider că nu toată organizația Târlisua este de asemenea factură!”

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!