17.1 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

Începe campania electorală! Candidații care nu respectă regulile riscă amenzi de până la 25.000 de lei

Mâine începe oficial campania electorală, care se va încheia în data de 8 iunie la ora 7.00. Candidații care nu respectă regulile riscă amenzi de până la 25.000 de lei.

Mâine începe oficial campania electorală pentru alegerile locale din 9 iunie. Campania se a încheia în 8 iunie, la ora 7.00. Primarii sunt nevoiți să le asigure tuturor candidaților spații corespunzătoare pentru a se întâlni cu alegătorii.

Autoritățile locale trebuie să stabilească și asigure locuri speciale pentru afișajul electoral, unde candidații își pot amplasa afișele. Candidații și partidele pot să comunice cu alegătorii prin mitinguri, adunări, mass-media sau alte mijloace online de informare în masă.

Candidații pot folosi afișe electorale de o anumită dimensiune, care vor fi amplasate în locurile special desemnate pentru afișaj, materiale audio sau video difuzate de mass-media, publicitate în presa scrisă și online, broșuri, pliante și alte materiale tipărite.

„Alte materiale (de ex. bannere, panouri, mașini autocolantate etc.) care nu se regăsesc printre cele anterior menționate, sunt interzise, în consecință ele trebuie înlăturate din locurile unde au fost amplasate, până cel târziu în data de 9 mai 2024, ora 23:59”, informează Instituția Prefectului.

Cei care nu respectă legislația electorală riscă amenzi cuprinse între 10.000 și 25.000 de lei.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!