-0.9 C
Bistrița
luni, decembrie 11, 2023

Începe goana după vaccinul antigripal. Tot ce trebuie să știi despre injecția ce ne protejează de gripă:

Începând cu data de 1 octombrie, administrarea vaccinului antigripal se va face pe baza prescripției medicale (rețetă) emisă de medicul prescriptor, anunță Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud.

Campania de vaccinare antigripală din acest sezon vine cu reguli noi. Dacă până acum, medicii de familie aveau stocuri de vaccin în cabinete (prin Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud), de luna aceasta serurile vor fi procurate din farmacii, pe baza rețetei emisă de medicul presciptor.

Medicii care pot prescrie vaccinul gripal sunt medici de toate specialitățile aflați în contract cu o casă de asigurări de sănătate.

Medicii care pot vaccina sunt medicii de familie, epidemiologi, de boli infecțioase, pediatri și medicii din orice altă specialitate care au un atestat de vaccinologie„, potrivit unui comunicat de presă remis de CJAS BN.

Beneficiază de prescrierea, eliberarea şi decontarea în regim de compensare:

  • 50% din preţul de referinţă: persoane cu vârsta ≥ 45 de ani şi < 65 de ani, fără boli cronice
  • 100% din preţul de referinţă:

1. copii cu vârsta ≥ 6 luni şi < 19 ani;

2. gravide;

3. persoane cu vârsta ≥ 19 ani şi < 65 de ani care prezinta bolile cronice enumerate in Ordinul 3120/2023.

4. persoane cu vârsta de peste 65 de ani;

5. personal de specialitate medico-sanitar şi auxiliar.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...