21.6 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

Incredibil! Mai mulți bistrițeni cer DESFIINȚAREA unui parc de joacă, pentru că-i deranjează copiii

20 de bistrițeni cer Primăriei Bistrița să desființeze un parc de joacă de pe Aleea Greuceanu, pe motiv că sunt deranjați de gălăgia pe care o fac copiii acolo. Semnatarii petiției care a ajuns în Consiliul Local spun că nu se pot odihni de zgomotele din parc.

Deși pare greu de crezut, un grup de 20 de bistrițeni care locuiesc pe Aleea Greuceanu cer desființarea unui loc de joacă pentru copii. Aceștia au trimis o petiție Primăriei Bistrița prin care cer urgent asta.

Petiționarii susțin că nu au li s-a cerut acordul pentru înființarea locului de joacă respectiv și că sunt deranjați de gălăgia din parc.

„Zgomotul pe care acest loc de joacă îl produce atât ziua, cât și noaptea (în special când temperatura ambientală permite petrecerea timpului liber afară) depășește cu mult nivelul de zgomot acceptabil și mai ales permis de lege. Amplasarea acestui loc de joacă nu respectă distanța minimă de 50 de metri dintre acesta și clădirile de locuit, mai mult decât atât, amplasamentul acestui loc de joacă în mijlocul ansamblului de clădiri cu destinație de locuine favorizează amplificarea zgomotului prin fenomenul de rezonanță. Ne considerăm lezați în drepturi elementare precum cel la viață și sănătate, fără a mai discuta de alte drepturi care ne sunt încălcate prin existența acestui loc de joacă și din cauza acestuia”, se arată în petiție.

Petiționarii spun că parcul se populează noaptea de persoane care consumă alcool și alte substanțe și fac gălăgie. Aceștia se arată deranjați și de învățătoarele care aduc copiii acolo să se joace:

„Acest parc nu este utilizat doar de către copiii din cartier. Din păcate, există învățătoare care vin cu clasele de copii de la școlile din jur și chiar copii din alte cartiere sua părinți care vin cu mașina cu copiii, din cine știe ce zone ale orașului sau din apropiere. (….) Poliția Locală atunci când este sesizată să intervină, nu își îndeplinește atribuțiile în mod corespunzător. Programul de liniște nu este respectat niciodată”, se mai precizează în petiție.

Oamenii propun ca parcul să fie transformat în spațiu verde și…parcare. Consilierii locali nu au luat în calcul propunerea bistrițenilor.

Foto: Arhivă

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

10 COMENTARII

 1. Sub nici o forma nu se poate accepta această absurda cerere . Copii au existat și vor exista. Copiii se joaca, rad, strigă. Și acei cetățeni au fost copii și au făcut la fel. Locuiesc lângă acest parc, nu am copii dar ma bucur când aud și ii vad cum se joacă.
  Părinții copiilor trebuie sa se opună.
  În urma cu mulți ani in acest loc au mai încercat sa facă o benzinărie, o biserică, o spălătorie de mașin si noi ne-am opus. Cei care sunt nemulțumiți s-ar putea sa le para rău când se va construi cine știe ce altceva. Poate ca altele sunt motivele pentru care se dorește distrugerea parcului

 2. Acest spațiu a fost destinat copiilor din 1978 când s-au construit blocurile. Pe atunci nu ii întreba dacă sunt sau nu de acord sa se construiască ceva. Cei care au scris petiția e clar ca nu au locuit aici de la început și aceste motive sunt fără justificare.

  • Te inseli doamna, la toate capitolele! Teren de joaca, baschet, fotbal si tot ce iti doresti sa ai parte, sub geamul tau! Sa-ti cresti copiii si sa-ti traiesti batranetile asa…

 3. Sunt atat de revoltată de acesta cerere absurada incat îmi amintesc de toate relele. În cartierul P.Ispirescu s-au desființat trotuarele.pentru parcări, acum se desființează și parcul ?? copiii, bătrânii, cetățenii circulam printre mașini. Acum copiii sa se și joace printre mașini?? Acum câtva ani am făcut o petitie, pe „domnuleprimar.ro”,pentru un teren de joaca cu mingea, alături de trenul actual. Este acolo o suprafață libera. Dacă s-ar ingradi și s-ar amenaja adecvat copiii ar putea juca fotbal, baschet, volei. Ni s-a spus ca la următorul buget. Au fost multe bugete, dar nu s-au alocat bani pentru asta. Și acum se vine cu aceasta petiție inacceptabila pentru familiile care au copiii. Nu pot crede ca exista astfel de oameni , oameni care sa nu suporte copiii care se joacă. Ei sunt Viață!!!

  • Tocmai, ca s-au desfiintat inclusiv trotuare! Mai bine s-ar reface trotuare si s-ar regandi spatiul astfel incat si un eventual loc de joaca sa respecte macar normele legale!

 4. Spațiul respectiv e , printre altele, loc de joacă. E și loc unde unii părinți beau alcool și sparg semințe, lăsând gunoiul sub bănci.
  E și loc în care unii tineri vin să bea alcool, se înjură, urlă unii la alții, micționează pe tartan în intervalul 22 -06, când ar trebui să fie program de liniște.
  Nu mai vorbim de copiii care, singuri sau ajutați de părinți, micționează pe zona cu iarbă de lângă fostul punct termic al tipografiei sau defechează pe același spațiu verde sau între containerele semiîngropate.
  Puneți la socoteală câinii care își fac nevoile fie pe tartan, fie pe zona cu iarbă de lângă gardul tipografiei, fără că proprietarii să catadicsească a strânge fecalele.
  Ce mai, o adevărată „oază de liniște și relaxare”.

  • Ar trebui să vă fie rușine dacă susțineți sau sunteți unul din reclamanți. Dacă nu vă convine mutați-vă. Vă trebuie loc de parcare?, Mai mult fum, mai multă poluare. Sigur nu ați avut copii care au crescut în cartier. Dacă vă deranjează bucuria copiilor care se joacă, dați – ne un indiciu unde locuiți și noi „băștinași” care ne-am rupt hainele pe hintă, pe tobogan, care jucam o miuță, jucam o carte la masa de șah să vă cântăm serenade la balcon.

 5. Bravo.Felicitari ! Sunt ironic binenteles !Stati sa inteleg .Vreti sa distrugeti un Parc si sa tineti copii in casa ca pe niste Zombii in fata Televizorului ?Pe bune ?Deci cum ar fi sa ne gandim ca Petitia asta demonstreaza cat de egoisti suntem cu copilaria unui copil.
  Aveti copii ?

 6. Gica, faptul ca politia locala nu își face treaba e total altceva, nu trebuie desfintat spatiul de joaca, trebuie doar ca politia locala, gardienii publicii cum ar trebui sa se numească, sa își facă treaba sa nu se mai bea alcool acolo, simplu!!!
  Ideile asta sunt dacă nu absurde, ce puțin deplasate, e ca și cum.am zice, celor care nu le convine, hai sa-i muatam în pădure, ca e mai multa liniște acolo, dacă asta vor, de ce nu am putea gândi și altfel, vor liniște, mutati-va la casa sau în pădure, locuiți la bloc va adaptări condițiilor de trai în colectivitate!!

 7. Poate era mai bine atunci când s-a dorit să se construiască pe acest loc biserică (cea care este acum lângă spital), să fi fost de acord, să nu fi adunat semnături să oprim copii, părinți construcția ei. Era mai bine să vă bată clopotele la geamuri, să vă vină miros îmbietor de tămâie și lumânări. Nu vedeți că încurajați prin această reclamație să nu mai iasă din casă la joacă, la mișcare, și așa petrec mult timp pe telefoane, calculatoare. Dacă un copil nu se joacă, nu face puțină gălăgie, nu interacționează cu alți copii nu v-a crește armonios. Vreți să le ciuntiți din copilărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: