23.9 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

INEDIT! Cum arată brăduțul tradițional realizat de un renumit meșter popular

Ciucurii folosiți la costumele populare au ajuns ornamente de brad! Este varianta românească de brad promovată anul acesta de meșterul popular Virginia Linul. Brăduțul poate fi admirat în muzeul inaugurat în urmă cu puțin timp, la Salva.

La ce pot fi folosiți ciucurii care decorează vestele și hainele costumului populari? Pentru a orna bradul de Crăciun. Așa s-a gândit meșterul popular Virginia Linul, care a împodobit Casa Costumului Popular cu un brăduț cu totul special.

Ciucurii folosiți în loc de globuri sunt și ei în culorile tricolorului. Se pare că brăduțul va putea fi admirat de către toți cei care-i trec pragul Virginiei Linul de Crăciun.

„Am pregătit pomul într-un mod inedit, în Casa Costumului Popular! Vă aștept la colindat să aflați povestea costumului popular, valoare, spelndoarea și bucuria de a fi român”, a postat pe Facebook, Virginia Linul.

Foto: Virginia Linul

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.