8.4 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

INEDIT: Cum își învață o comună copiii să colecteze gunoiul selectiv!

Colectarea gunoiului selectiv e o disciplină care se învață de la vârste fragede. Cel puțin acesta e mesajul transmis de o comună din județ. A pus la bătaie premii, într-un concurs organizat în parteneriat cu ADI Deșeuri.

Un proiect inedit are loc zilele acestea în Galații Bistriței. Copiii de ciclu primar și gimnazial sunt angrenați într-un concurs educativ.

Colectarea selectivă a gunoiului e o disciplină, iar copiii învață cel mai bine prin joacă. Astfel, Primăria Galații Bistriței, în colaborare cu ADI Deșeuri au organizat concursul de reciclare sub numele „Reciclează pentru viitorul tău!” .

Copiii sunt încurajați să colecteze selectiv deșeurile, să aducă la școală deșeuri reciclabile din plastic / metal, hârtie / carton și sticlă. Iar cel mai harnic elev va câștiga pentru efortul său o bicicletă! Se vor acorda și 10 boxe portabile și 10 seturi de căști audio participanților la acest concurs școlar”, a anunțat Cristian Niculae, șeful ADI Deșeuri, pe Facebook.

Înainte de lansarea concursului, copiilor le-a fost explicat DE CE e importantă colectarea selectivă.

Împreună cu domnul primar Vasile Mihai Vermeșan am explicat copiilor din comuna Galații Bistriței de ce este important să colectăm selectiv, să reciclăm deșeurile și cum pot ei să se implice pentru a construi un viitor mai bun.

Educația pentru protejarea mediului înconjurător și responsabilitatea față de reciclare trebuie deprinse de la cele mai fragede vârste. Iar bucuria și dorința de implicare a copiilor în acest concurs mi-au arătat că alături de ei putem schimba mentalitățile oamenilor în ceea ce privește colectarea separată a deșeurilor”, a mai scris Cristian Niculae.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...