25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

INEDIT: Cum își învață o comună copiii să colecteze gunoiul selectiv!

Colectarea gunoiului selectiv e o disciplină care se învață de la vârste fragede. Cel puțin acesta e mesajul transmis de o comună din județ. A pus la bătaie premii, într-un concurs organizat în parteneriat cu ADI Deșeuri.

Un proiect inedit are loc zilele acestea în Galații Bistriței. Copiii de ciclu primar și gimnazial sunt angrenați într-un concurs educativ.

Colectarea selectivă a gunoiului e o disciplină, iar copiii învață cel mai bine prin joacă. Astfel, Primăria Galații Bistriței, în colaborare cu ADI Deșeuri au organizat concursul de reciclare sub numele „Reciclează pentru viitorul tău!” .

Copiii sunt încurajați să colecteze selectiv deșeurile, să aducă la școală deșeuri reciclabile din plastic / metal, hârtie / carton și sticlă. Iar cel mai harnic elev va câștiga pentru efortul său o bicicletă! Se vor acorda și 10 boxe portabile și 10 seturi de căști audio participanților la acest concurs școlar”, a anunțat Cristian Niculae, șeful ADI Deșeuri, pe Facebook.

Înainte de lansarea concursului, copiilor le-a fost explicat DE CE e importantă colectarea selectivă.

Împreună cu domnul primar Vasile Mihai Vermeșan am explicat copiilor din comuna Galații Bistriței de ce este important să colectăm selectiv, să reciclăm deșeurile și cum pot ei să se implice pentru a construi un viitor mai bun.

Educația pentru protejarea mediului înconjurător și responsabilitatea față de reciclare trebuie deprinse de la cele mai fragede vârste. Iar bucuria și dorința de implicare a copiilor în acest concurs mi-au arătat că alături de ei putem schimba mentalitățile oamenilor în ceea ce privește colectarea separată a deșeurilor”, a mai scris Cristian Niculae.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...