7.6 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 10, 2022

Incidentele precum drona căzută la Dumitra sunt monitorizate de sistemul de apărare antirachetă al NATO

Potrivit secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, incidentele precum drona căzută acum câteva zile la Dumitra sunt monitorizate de sistemul de apărare antirachetă al NATO.

Într-un breafing de presă cu jurnaliștii români, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană a vorbit despre ultimele incidente cu drone: un astfel de aparat a trecut prin România și s-a prăbușit în Croația, iar altul a căzut chiar în comuna Dumitra.

Aparatul prăbușit în urmă cu câteva zile în Dumitra și găsit de un sătean era vechi și avea drept scop adunatul de informații. Mai multe detalii despre acest incident puteți citi AICI.

„Incidentele care au apărut – o dronă de generație foarte veche care a ajuns până la Zagreb, incidentul de la Bistrița, de la noi, sunt și alte incidente – ele sunt monitorizate de sistemul de apărare antirachetă al NATO. Este clar că trebuie să facem mai mult pentru integrarea spațiului aerian și a capacităților noastre de apărare antirachetă”, a declarat Mircea Geoană, într-un breafing online, citat de Știripesurse.ro.

Referindu-se la drona ce a căzut în Dumitra zilele trecute, ministrul Apărării, Vasile Dîncu a precizat că săptămâna aceasta urmează să fie făcut public un raport cu privire la acest incident.

Încă nu este clar dacă drona respectivă a fost reperată în spațiul aerian al României sau nu. Oficialul NATO a precizat însă că e nevoie de o altă generație a arhitecturii de sistem antirachetă, care să permită răspunsul în timp real, indiferent ce obiect apare, din orice direcție ar veni.

Mai puteți citi pe acest subiect:

FOTO cu drona căzută la Tărpiu. Seamănă izbitor cu dronele folosite de ruși pentru recunoaștere

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: Drona căzută la Dumitra este veche, poate maxim să culeagă informații. De ce a crezut ministrul că totul e o glumă:

Drona căzută zilele trecute la Dumitra, subiect pe Euronews, dar și motiv de mișto pe Times New Roman

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Iubești înghețata și cheesecake-ul de la Gelateria Aniela? Le poți comanda pentru masa de Crăciun sau Revelion

Masa de Crăciun și de Revelion e plină de bunătăți tradiționale. Cei de la Gelateria Aniela...

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...