25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

INEDIT: Mesaje emoționante din partea unor celebrități de talie mondială, pentru elevii din Bistrița. „Succes, curaj și mult noroc! Visele se pot împlini!”

Peste 4.300 de persoane au urmărit ieri concertul de final de an școlar organizat de Liceul de muzică „Tudor Jarda” din Bistrița. „ Știu că nu mai aveți răbdare, vreți să ieșiți, să cântați, vă exprimați… Exprimați-vă…! Este cea mai frumoasă cale să ajungi către Dumnezeu sau către sufletul omului. Totul este posibil…!”

Pandemia noului coronavirus nu a umbrit ceremonia de final de an la Liceul de muzică „Tudor Jarda” din Bistrița. Așa cum ne-au obișnuit deja, micii și talentații muzicieni ne-au delectat cu un concert online de excepție, și în acest an.

Liceul de muzică Tudor Jarda ocupă un loc aparte în peisajul cultural și educațional al municipiului Bistrița. Pentru că armonizează cele două elemente esnțiale ale civilizației: cultura și educația – la nivel de excelență. În plus, liceul oferă orașului un plus de atractivitate, farmec și distincție”, a subliniat primarul Ovidiu Crețu, într-o intervenție online.

Doi soliști de talie mondială, foști elevi ai liceului din Bistrița, au transmis mesaje emoționante elevilor. A fost vorba de tinerii cetățeni de onoare ai orașului – soprana Anita Hartig și tenorul Ștefan Pop.

Mult curaj… Visele se pot împlini…!

Celebra soprană Anita Hartig a acordat burse unor talentați elevi ai liceului. Și tot grație sprijinului ei, Liceul de muzică „Tudor Jarda” a încheiat un parteneriat cu Kreis Musikschule Koncentus Neubranderburg (Germania).

Dragi absolvenți ai Liceului de muzică „Tudor Jarda” din Bistrița – felicitări! Ați încheiat o etapă minunată din viața dumneavoastră. Vă doresc mult succes, mult curaj pentru drumul pe care îl veți alege. Vă doresc încredere. Vă spun din experiență proprie că visele se pot împlini! Mult noroc…!”, a transmis Anita Hartig. 

Considerat printre cei mai importanți tenori lirici ai momentului – Ștefan Pop a fost de asemenea elev al școlii de muzică din Bistrița. „Dragi elevi – aproape studenți – știu că nu mai aveți răbdare, vreți să ieșiți, să vă exprimați, să cântați… Exprimați-vă…! Muzica este cea mai frumoasă cale ca să ajungi către Dumnezeu sau către sufletul omului.

Vă spun un singur lucru: poate că nu stăm degeaba acasă. Stăm acasă ca să ne dăm seama cine suntem, ce vrem și unde vrem să ajungem cu adevărat.

Totul este posibil. Nimic nu este imposibil pe lumea asta. Atâta timp cât avem credință în Dumnezeu, forță, putere… Nimeni nu s-a născut învățat. Toți trebuie să studiem… Cheia stă în mâinile voastre. Cheia este partitura. Și studiul… Și nu uitați că orice ar fi, suntem un popor iubit de Dumnezeu…”, a transmis tenorul Ștefan Pop.

Concertul online a fost prezentat de prof. Isabela Miron, fiind organizat în colaborare cu Asociația Pro Muzica Est Vest și cu susținerea companiilor ICPE-BN și POLIMED.

Cei mai talentați elevi care au strălucit la această ediție a concertului online au fost

  • Rebeca Lucaci (pian), Raul Măgherușan (pian), Maya Artudean (vioară),
  • Miriam Niste (pian), Cristian Moldovan (clarinet), Bogdan Andreieș (pian),
  • Adela Ursa (flaut), Ioana Tălpaș (clarinet), Patricia Coman (pian),
  • Ariana Răzoare (flaut), Maria Muntean (pian), Ianis Tarniță (vioară),
  • Paul Gălățeanu (pian), Caroline Bauer (chitară), Alicia Rodilă (flaut),
  • Andreas Szilagyi (canto clasic), Alexandru Grecu (chitară), Alin Fodorca (canto popular) și Ioana Delia Măgherușan (canto popular).

Un mare prestigiu, câștigat în mii de ore de muncă…

Primarul Ovidiu Crețu a remarcat că este o favoare pentru elevii din Bistrița care pot să-și valorifice aici talentul și zestrea genetică. Primarul a transmis mulțumiri și cadrelor didactice de la Tudor Jarda”.

Elevii au o mare șansă să-și valorifice potențialul, așa cum au făcut-o deja absolvenții acestui liceu – unii în mod excepțional, performând pe marile scene ale lumii.

Administrația orașului și-a făcut o datorie de onoare din a sprijini elevii și excelentul corp profesoral.

Dragi elevi, vă doresc inspirație și succes. Elevii bistrițeni au de apărat un mare prestigiu câștigat în anii anteriori”, a mai transmis Ovidiu Crețu. Edilul a mulțumit cadrelor didactice de la Tudor Jarda

Evenimentul poate fi urmărit integral accesând linkul de mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fconcertliveonline%2Fvideos%2F563197581064564%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RED WEEKEND la Alpha Home OUTLET! Orice piesă de mobilier are 30 la sută reducere!

Acest sfârșit de săptămână vine cu o ofertă de nerefuzat la Alpha Home OUTLET. E lichidare...

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.