12.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Infecțiile respiratorii fac ravagii în Bistrița-Năsăud. Peste 2.000 de cazuri înregistrate într-o singură săptămână

Peste 2.000 de cazuri de infecții respiratorii au fost înregistrate săptămâna trecută în Bistrița-Năsăud, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică. O persoană diagnosticată cu pneumonie a decedat.

Infecțiile respiratorii fac ravagii în județul nostru. Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, săptămâna trecută s-au înregistrat peste 2.000 de cazuri de infecții respiratorii.

1.854 de bistrițeni au fost diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, cei mai afectați fiind copiii din grupa de vârstă 5-14 ani (582 cazuri), urmată de grupa 15-49 ani (484) și 2-4 ani (325). Dintre aceștia, 24 au necesitat internare în spital.

179 de bistrițeni au fost diagnosticați cu pneumonie, 38 de persoane necesitând internarea. Cea mai afectată grupă de vârstă este cea de peste 65 de ani (52 cazuri), urmată de grupa 50-64 ani (50) și grupa 15-49 ani (33).

Tot săptămâna trecută a fost înregistrat și decesul unui pacient diagnosticat cu pneumonie, fiind vorba despre o persoană cu vârsta peste 65 de ani.

De asemenea, a fost raportat și un caz de gripă, la o persoană cu vârsta peste 65 de ani, aceasta necesitând internare în spital.

Sursă foto bioclinica.ro

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?