-4.2 C
Bistrița
miercuri, ianuarie 26, 2022

ÎNGRIJORĂTOR – La colegiile de renume din Bistrița-Năsăud s-a intrat și cu medii de 4 sau 5

Bistrița-Năsăud stă destul de bine la nivel național, mândrindu-se cu 4 medii de 10 la examenul de Evaluare Națională. Cei mai buni 10 elevi din județ se îndreaptă spre colegiile de top. Îngrijorător este faptul că la aceste colegii nu ajung doar elevi de top, ci și absolvenți de clasa a VIII care nu au obținut note de trecere.

Colegiul Național „Liviu Rebreanu” a fost în topul preferințelor primilor 20 cei mai buni absolvenți de școală generală din județ. Mai multe despre opțiunile celor mai buni elevi din județ puteți citi AICI.

Deși pare greu de crezut, la unul dintre cele mai bine cotate licee din Bistrița-Năsăud s-a intrat și cu media 5. Este vorba despre profilul Științe ale Naturii, în limba germană, unde ultima medie a fost 5,43.

Unul dintre colegiile de top din Bistrița a acceptat inclusiv absolvenți de generală care nu au reușit să ia note de trecere. Ultima medie la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, la profilul Științele Naturii, predare în limba maghiară a fost 4,27. Nici anul trecut mediile la acest profil nu au fost cu mult mai mari, ultima medie de intrare fiind 5,84.

La Liceul „Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului, care a fost singura unitate de învățământ din mediul rural, din țară, care a dat două medii de 10, a acceptat și elevi care nu au reușit nici măcar să obțină media 4 la examenul de Evaluare Națională. Ultima medie de intrare la Științe ale Naturii de la liceul din Prundu Bârgăului a fost 3,96.

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building caută contabil/ă și inginer constructor! Rombat are nevoie de operatori și electricieni

Compania Amicii Building are nevoie de contabil, inginer contructor și finisori. Locuri de muncă sunt disponibile și la Rombat, Transmixt Bistrița sau Clinica Sanovil, unde se caută fiziokinetoterapeut, dar și o infirmieră. 

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...