23.5 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

FOTO: Program încărcat cu distracție și ateliere creative, pentru copiii de la Inocenți Bistrița

Copiii care se bucură de programul Intervenție Timpurie și cei din Centrul de zi la Fundația Inocenți Bistrița au avut parte de o vară plină de surprize.

Au avut un program încărcat cu distracție și activități creative. Specialiștii Fundației Inocenți Bistrița au derulat proiectul „Ateliere pentru dezvoltarea abilităților de viață”. Proiectul – finanțat din bugetul local al municipiului Bistrița, pe anul 2023 – a presupus 12 ateliere senzoriale. Acestea au avut drept scop stimularea auditivă, tactilă și olfactiv-gustativă a copiilor beneficiari.

Nu au lipsit atelierele de conștientizare și protecția mediului. Iar succesul acestor ateliere a fost sărbătorit printr-o excursie în natură.

Copiii din Centrul de Zi Micii Inocenți și din programul de Intervenție Timpurie au avut parte de o excursie într-o fermă.

Într-un cadru natural absolut deosebit, copiii au vizitat animăluțele de la Ferma CCT Gălan. De altfel, Marius Gălan este un om mereu prezent, atunc când este nevoie de el. Foarte sensibil la nevoile noastre și întotdeauna dispus să facă fapte bune. Mai mult decât un antreprenor, Marius este un exemplu viu de hărnicie, bunătate și devotament. A fost o zi memorabilă, în care am explorat minunile naturii și am învățat o mulțime de lucruri interesante”, au transmis cei de la Inocenți Bistrița. 

Și voluntarii seniori au dat o mână de ajutor, derulând diferite ateliere pentru micii Inocenți.

Unul dintre ele a avut drept obiectiv dezvoltarea laturii artistice, copiii decorând sacoșe. Un alt atelier a presupus „realizarea” unor frigărui din fructe. 

Specialiștii Fundației Inocenți Bistrița nu au uitat nici de copiii din spital. „Pentru copilul spitalizat, jocul poate lipsi din rutina zilnică petrecută în mediul spitalicesc. În acest context, emoțiile negative pot acapara copilul, dezvoltând teamă și anxietate.

Fundația Inocenți Bistrița, prin programul Viața Copilului din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, organizează diferite activități ce își propun să ofere copiilor spațiul și oportunitatea de a-și exprima trăirile, de a uita de simptomele bolii, de a privi procedurile medicale cu mai puțină teamă, ajutându-i să își descopere curajul, creativitatea și puterea interioară”, au transmis cei de la Inocenți Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: