10.7 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

FOTO: Program încărcat cu distracție și ateliere creative, pentru copiii de la Inocenți Bistrița

Copiii care se bucură de programul Intervenție Timpurie și cei din Centrul de zi la Fundația Inocenți Bistrița au avut parte de o vară plină de surprize.

Au avut un program încărcat cu distracție și activități creative. Specialiștii Fundației Inocenți Bistrița au derulat proiectul „Ateliere pentru dezvoltarea abilităților de viață”. Proiectul – finanțat din bugetul local al municipiului Bistrița, pe anul 2023 – a presupus 12 ateliere senzoriale. Acestea au avut drept scop stimularea auditivă, tactilă și olfactiv-gustativă a copiilor beneficiari.

Nu au lipsit atelierele de conștientizare și protecția mediului. Iar succesul acestor ateliere a fost sărbătorit printr-o excursie în natură.

Copiii din Centrul de Zi Micii Inocenți și din programul de Intervenție Timpurie au avut parte de o excursie într-o fermă.

Într-un cadru natural absolut deosebit, copiii au vizitat animăluțele de la Ferma CCT Gălan. De altfel, Marius Gălan este un om mereu prezent, atunc când este nevoie de el. Foarte sensibil la nevoile noastre și întotdeauna dispus să facă fapte bune. Mai mult decât un antreprenor, Marius este un exemplu viu de hărnicie, bunătate și devotament. A fost o zi memorabilă, în care am explorat minunile naturii și am învățat o mulțime de lucruri interesante”, au transmis cei de la Inocenți Bistrița. 

Și voluntarii seniori au dat o mână de ajutor, derulând diferite ateliere pentru micii Inocenți.

Unul dintre ele a avut drept obiectiv dezvoltarea laturii artistice, copiii decorând sacoșe. Un alt atelier a presupus „realizarea” unor frigărui din fructe. 

Specialiștii Fundației Inocenți Bistrița nu au uitat nici de copiii din spital. „Pentru copilul spitalizat, jocul poate lipsi din rutina zilnică petrecută în mediul spitalicesc. În acest context, emoțiile negative pot acapara copilul, dezvoltând teamă și anxietate.

Fundația Inocenți Bistrița, prin programul Viața Copilului din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, organizează diferite activități ce își propun să ofere copiilor spațiul și oportunitatea de a-și exprima trăirile, de a uita de simptomele bolii, de a privi procedurile medicale cu mai puțină teamă, ajutându-i să își descopere curajul, creativitatea și puterea interioară”, au transmis cei de la Inocenți Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!