26.5 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

„Înscăunarea” lui Ciobănică la Parcul Industrial a crescut cheltuielile cu salariile de 5 ori!

De la începutul acestui an, pe statele de plată ale Parcului Industrial se află și consilierul local Dan Ciobănică. Ce înseamnă asta pentru cheltuielile cu personalul? Ei bine, aceste au crescut de 5 ori, de la 18.000 de lei, la 102.000 de lei. Mai mult, Primăria Bistrița spune că este un interes uriaș pentru Parcul Industrial, motiv pentru care se gândește să-l prelungească.

Parcul Industrial are, de la începutul acestui an, și un director executiv. Este vorba despre consilierul local Dan Ciobănică (Partidul Verde). În cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi a fost votat și bugetul Parcului Industrial pentru anul în curs.

Consilierul local Augusta Săsărman a atras atenția asupra faptului că cheltuielile cu personalul au crescut de la 18.000 de lei la 102.000 de lei, adică de 5 ori. Practic, Parcul Industrial are un director executiv, un administrator și un contabil angajat cu doar două ore pe zi.

Consilierul local Cristian Munthiu, care face parte și din Adunarea Generală a Acționarilor Parcului Industrial a explicat că anul trecut a fost un singur angajat și anume administratorul și un contabil cu două ore pe zi, iar anul acesta sunt doi plus contabilul.

Ioan Magda, administratorul Parcului Industrial a prezentat și salariile în fața consilierilor locali. Astfel, el încasează lunar puțin peste 4.000 de lei, iar restul până la 7.000 de lei merg la stat. Contabilul încasează în jur de 960 de lei, iar restul până la 1.500 de lei merg la stat, iar directorul executiv (Dan Ciobănică) încasează tot 4095 de lei, restul până la 7.000 de lei mergând la stat, sub formă de taxe și impozite.

Potrivit primarului Ioan Turc, activitatea administratorului și directorului executiv urmează să se intensifice, cererea pentru Parcul Industrial fiind foarte mare.

„În momentul de față avem 8 rezidenți, dar cererea este mare, urmează să mai vină cel puțin 13 rezidenți”, a spus Ioan Turc, în ședința de astăzi.

Acesta a mai spus că firmele vor fi mai atrase de Parcul Industrial odată extins din cauza subvenților pentru ei din bani europeni.

 

 

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

6 COMENTARII

  1. Oare nu este un pic de incompatibilitate acolo la ecologistul-șef?? Și consilier local și director la o societate comerciala de interes local din subordinea consiliului local?! As fi preferat ca doamna consilier local atotcunoscătoare de la PSD să fii ridicat această chestiune în ședința CL! Sau poate ne luminează chiar doamna cea responsabilă cu legalitatea prin consiliu, că parcă în grădina sa stă atributul de verificare a regimului incompatibilităților și conflictelor de interese!! Sau mă înșel???

    • Bună ziua! Dacă veți asculta înregistrarea ședinței, am atras atenția că Dl. Ciobanică nu ar trebui să voteze, fiind în conflict de interese.
      O zi bună!

  2. A deranjat cumva comentariul meu de l-ați cenzurat??? Nu a fost la subiect? Nu a fost destul de obiectiv? Nu a fost pertinent??? Sau care a fost motivul?

  3. N-auziţi, câinii latră, ursul merge… caravana trece.
    Şi, totuşi, în cele mai multe cazuri, caravana, că se zice în varianta numărul doi a proverbului,”câinii latră, caravana trece”, chiar trece, îşi vede de drum şi nimeni nu o poate opri, dară-mi-te un lătrat costeliv de câini fără importanţă! Nu că am vrea să oprim toate caravanele, toţi urşii, adică toate ideile bune, toate iniţiativele primarilor şi ale altor oficiali care muncesc pentru bunăstarea noastră, toate acţiunile economice în plină desfăşurare din ţara noastră, toate subvenţiile care ar ajuta agricultura să-şi ia avânt, toate modernizările din sistemul sanitar şi educaţional, nu… nu aceste caravane vrem noi să le oprim cu proverbul nostru! Asa ca, cum ziceam de la primar in jos la toti li se rupe de ce scrie in presa si de ce comentam noi aici. Sper sa tineti minte si la viitoarele alegeri de la primarie cand puneti stampila de vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...