23.9 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Ioan Oltean a scăpat de dosarul în care era cercetat pentru dare de mită. Ce spun procurorii:

Dosarul în care a fost cercetat fostul deputat Ioan Oltean pentru dare de mită a fost clasat înainte să ajungă în judecată. Atât Ioan Oltean, cât și Mihai Rotaru, cel care ar fi dat mita au scăpat de acuzații. Ce spun procurorii:

Ioan Oltean și omul de afaceri Mihai Rotaru au fost cercetați de către Direcția Națională Anticorupție pentru trafic de influență, respectiv cumpărare de influență.

Ioan Oltean a fost acuzat că ar fi primit mită de la omul de afaceri pentru a interveni la ANRP. Totul s-ar fi petrecut în curtea unei biserici. Încă de atunci, fostul deputat a susținut că nu a călcat vreodată acolo.

„Având în vedere cele arătate mai sus, se poate concluziona că din certările efectuate în prezenta cauză nu au rezultat elemente suficiente din punct de vedere probator, din care să rezulte primirea vreunei sume de bani de către inc. Oltean Ioan, de la inc. Rotaru Mihai sau de la altă persoană, în scopul exercitării influenței la nivelul președintei Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, respectiv asupra numitei Dumitrean Crinuța Nicoleta, sau asupra unor alți membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, pentru aprobarea despăgubirilor din dosarul nr. 46076/CC aflat pe rolul ANRP sau din alt dosar A.N.R.P. În concluzie, având în vedere că din materialul probator care s-a putut administra în cauză nu rezultă existența faptelor, cu certitudinea necesară fundamentării unei concluzii care să răstoarne prezumția de nevinovăție, în ceea ce privește săvârșirea infacțiunilor de cumpărare de influență (…) de către inculpații Ioan Oltean și Rotaru Mihai, urmează a se dispune o soluție de clasare”, notează procurorii în soluția de clasare a dosarului.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.