25.6 C
Bistrița
miercuri, august 17, 2022

Ioan Oltean a scăpat de dosarul în care era cercetat pentru dare de mită. Ce spun procurorii:

Dosarul în care a fost cercetat fostul deputat Ioan Oltean pentru dare de mită a fost clasat înainte să ajungă în judecată. Atât Ioan Oltean, cât și Mihai Rotaru, cel care ar fi dat mita au scăpat de acuzații. Ce spun procurorii:

Ioan Oltean și omul de afaceri Mihai Rotaru au fost cercetați de către Direcția Națională Anticorupție pentru trafic de influență, respectiv cumpărare de influență.

Ioan Oltean a fost acuzat că ar fi primit mită de la omul de afaceri pentru a interveni la ANRP. Totul s-ar fi petrecut în curtea unei biserici. Încă de atunci, fostul deputat a susținut că nu a călcat vreodată acolo.

„Având în vedere cele arătate mai sus, se poate concluziona că din certările efectuate în prezenta cauză nu au rezultat elemente suficiente din punct de vedere probator, din care să rezulte primirea vreunei sume de bani de către inc. Oltean Ioan, de la inc. Rotaru Mihai sau de la altă persoană, în scopul exercitării influenței la nivelul președintei Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, respectiv asupra numitei Dumitrean Crinuța Nicoleta, sau asupra unor alți membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, pentru aprobarea despăgubirilor din dosarul nr. 46076/CC aflat pe rolul ANRP sau din alt dosar A.N.R.P. În concluzie, având în vedere că din materialul probator care s-a putut administra în cauză nu rezultă existența faptelor, cu certitudinea necesară fundamentării unei concluzii care să răstoarne prezumția de nevinovăție, în ceea ce privește săvârșirea infacțiunilor de cumpărare de influență (…) de către inculpații Ioan Oltean și Rotaru Mihai, urmează a se dispune o soluție de clasare”, notează procurorii în soluția de clasare a dosarului.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...