17.1 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Distracție nocturnă: Un adolescent a pus poliția pe jar după ce a sunat la 112 cerând ajutor

Polițiștii au fost puși pe jar azi noapte de un apel la 112. Un adolescent cerea ajutor, dar a închis telefonul imediat după apel. A fost găsit în cele din urma, dar finalul nu a fost cel așteptat.

Unii adolescenți au atâta poftă de adrenalină că se joacă cu oamenii legii.

E și exemplul unei întâmplări de aseară, când, trei prieteni au decis să sune la 112. Unul a pus mâna pe telefon, a apelat, a cerut ajutor și a închis.

A fost identificat, bineînțeles, așa că distracția a avut alt final față de cel așteptat.

La data de 19 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au desfășurat investigații ca urmare a unui apel efectuat în jurul orei 23.10, prin SNUAU 112, prin care o persoană a solicitat ajutor, după care a închis. În urma verificărilor efectuate, în scurt timp polițiștii au identificat apelantul în persoana unui tânăr de 16 ani, din Șieu. Acesta a explicat faptul că nu se află în pericol și că, în timp se afla acasă, împreună cu alți doi prieteni, ar fi apelat 112 fara vreun motiv. Acesta a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile OUG 34/2008 pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție cu amendă în cuantum de 1000 de lei. Totodată, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările în acest caz” se arată în buletinul IPJ BN.

Polițiștii reamintesc faptul că:

în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență 34/2008, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție se sancționează cu amendă de până la  5000 de lei.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...