6.5 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

Ioan Turc, „decapitat” de Ioan Oltean după ce în urmă cu câțiva ani l-a ajutat să preia frâiele PNL BN

Prezent la Bistrițeanul Live, fostul șef al PNL BN, Ioan Oltean a vorbit despre starea în care se află partidul în acest moment, dar și despre președintele acestuia, Ioan Turc, pe care, se pare, regretă că l-a susținut la conducerea formațiunii politice. Mai mult, Ioan Oltean spune că nu l-ar fi susținut nici la Primăria Bistrița.

Retras din politică de mai bine de 5 ani, Ioan Oltean a analizat la Bistrițeanul Live starea în care se află partidul pe care l-a lăsat pe mâna lui Ioan Turc. Cel mai longeviv deputat din țară spune că l-a susținut pe Turc să preia organizația județeană, în detrimentul lui Robert Sighiartău, care nu l-ar fi convins că poate să conducă filiala județeană.

Întrebat dacă regretă că l-a susținut pe Ioan Turc la șefia organizației județene, Ioan Oltean spune: „Categoric da! Pentru că Partidul Național Liberal la Bistrița este mort. Aici nu există Partidul Național Liberal. Și e păcat, pentru că prin prisma rezultatelor obținute, Bistrița-Năsăud se poziționează printre cele mai bune județe din țară. E un paradox, pentru că Bistrița-Năsăud a fost întotdeauna un județ de dreapta. Cât am condus eu partidul, noi am câștigat mereu alegerile aici. Există un fond electoral favorabil dreptei. Acest fond s-a păstrat”.

Dacă Ioan Oltean încă rămânea în fruntea partidului, Ioan Turc nu era nici măcar o opțiune de candidat pentru Primăria Bistrița, pe care a și câștigat-o.

„Probabil găseam un candidat mai bun decât Ioan Turc. Mi-ar plăcea să mă înșel și Ioan Turc să facă o figură foarte frumoasă, pentru că merită acest oraș un primar activ, care să facă treabă. Să lăsăm să își facă treaba, să nu îl punem într-o situație care să-l deprime.  Este un tip foarte deștept, este un om capabil, un foarte bun orator. Dacă va fi gospodar pe cât de bun orator e, Ioan Turc va face treabă”, a completat Ioan Oltean.

În ceea ce-i privește pe deputatul Diana Morar și pe senatorul Ovidiu Florean, Ioan Oltean spune că i-ar fi lăsat la mâna Biroului Permanent, iar dacă reușeau să adune suficiente voturi le susținea candidatura.

Ioan Oltean a mai precizat că nu mai are de gând să se întoarcă în politică și că nu va mai candia nici pentru vreo funcție politică, dar nici pentru vreuna publică.

Emisiunea la care a participat Ioan Oltean o puteți urmări mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...