-8.6 C
Bistrița
miercuri, februarie 8, 2023

Ioan Turc, despre recomandarea Gărzii de Mediu pentru proprietarii de animale: „Excesivă și de nerealizat!”

Edilul Bistriței a comentat într-o conferință de presă recomandarea Gărzii de Mediu pentru proprietarii de câini. Instituția a precizat că animalele pot fi plimbate doar în spații special amenajate și nu prin parcuri sau pe străzi. Ei bine, spații special amenajate n-avem, iar Ioan Turc cataloghează recomandarea Gărzii de Mediu drept „excesivă și de nerealizat”.

Zilele trecute, într-un comunicat de presă, Garda de Mediu avertiza proprietarii de animale companie că riscă amenzi dacă nu își plimbă câinii doar în spații special amenajate. Potrivit instituției, plimbarea câinilor în parcuri sau printre blocuri ar fi interzisă.

În conferința de presă de astăzi, primarul Ioan Turc a catalogat această recomandare drept excesivă și de nerealizat:

„Mi se pare excesivă și de nerealizat, de nepus în practică o asemenea măsură. Să le spui deținătorilor de câini de companie că nu mai pot să-și plimbe câinii prin oraș e din punctul meu de vedere , pe de-o parte absurd, pe de altă parte inacceptabil și de neaplicat”, a explicat edilul.

Acesta a mai spus că Primăria Bistrița se pregătește să deschidă un parc dedicat câinilor, în apropierea ștrandului Codrișor, cu o suprafață generoasă, care se va întinde până la pădure.

Potrivit primarului Ioan Turc, deținătorii de câini ar trebui să fie mai responsabili și să adune după animalele lor, iar ceilalți mai toleranți cu prezența animalelor pe străzi.

Primarul a anunțat că municipalitatea a achiziționat deja dispensere pentru pungi pentru dejecții, care vor fi amplasate în primă fază în parcul municipal. Astfel de aparte vor apărea și în alte zone din oraș.

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Recomand primarului sa citeasca Legea 24/2007, art. 21, lit. m si apoi sa ia masuri ca legiuitorul sa modifice textul de lege deoarece dumnealui il considera „absurd”, „inacceptabil”, „de neaplicat” (si eu consider la fel dar…).
    Pana una alta poate sa ia masuri sa autorizeze/ utileze corespunzator/doteze cat mai multe spatii verzi din Bistrita, in vederea folosirii lor in scopul plimbarii cainilor.
    Legea e lege. Parerea subiectiva a primarului nu ii scapa pe proprietarii de caini de amenzi. Acum e la cârmă.
    S-au terminat vremurile cand doar trimitea articole la ziar in care hulea tot ce facea PSD-ul. Acum poate sa actioneze in scopul rezolvarii problemelor. Faptul ca isi da cu parerea despre ce zic altii nu inseamna ca a si rezolvat problemele municipiului. Primarul e mai presus de lege?
    Sunt proprietar de caini si sunt preocupat de aceasta problema de mult timp. Suna bine ce zice primarul dar ceea ce zice sunt doar povesti, In tara sunt foarte multi proprietari de caini care, pentru ca si-au plimbat cainele pe langa bloc atingand coltul ierbii, au primit amenzi, au pierdut procese in instanta, etc… Si toate astea pentru ca intotdeauna exista vecini deranjati care depun petitii la institutii iar angajatii acestora trebuie sa raspunda acestor petitii aplicand legea si nu parerea primarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...