1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

Turc nu renunță la polivalenta veche: Se bazează pe o descentralizare promisă de minister

Atât Primăria municipiului Bistrița, cât și Consiliul Județean își doresc să preia în administrare Sala Polivalentă de lângă parc. Ioan Turc nu pare să fie dispus să renunțe la obiectiv și se bazează pe o descentralizare promisă de Ministerul Sportului.

Președintele Consiliului Județean nu a avut sprijinul consilierilor atunci când a pus pe ordinea de zi un proiect ce presupune preluarea vechii săli polivalente. În același timp, Primăria Bistrița aștepta un răspuns din partea Ministerului Sporturilor care derulează un proiect de descentralizare și trece sălile polivalente în administrarea primăriilor, iar taberele școlare către consiliile județene.

Vechea sală polivalentă a fost folosită în mare parte la evenimentele sportive organizate de Consiliul Județean, însă lucrurile se vor schimba odată cu inaugurarea noului complex sportiv de la Unirea, făcut din bani guvernamentali cu proiectul Consiliului Județean. Cu toate acestea, CJ-ul vrea ca și sala polivalentă de lângă parc să intre în administrarea sa.

Aceasta este și dorința exprimată a Primăriei Bistrița, iar primarul Ioan Turc a primit, în luna martie 2022, garanția că se va întâmpla după aplicarea unui proiect de descentralizare a sălilor polivalente și taberelor școlare.

Bătaie pe Polivalentă! Turc a aflat cu surprindere că Radu Moldovan vrea polivalenta și acu o vrea și el

Turc: „Este de neimaginat!”

„Eu am discutat în luna martie (n.r. anul curent) cu domnul ministru al Sportului. I-am spus foarte clar că suntem interesați de preluarea sălii polivalente. Mi-a spus că există un proiect de descentralizare care presupune ca sălile polivalente să intre în administrarea municipiilor, iar taberele școlare în administrarea consiliilor județene. În condițiile în care, pentru Consiliul Județean, CNI (Compania Națională de Investiții) a alocat fondurile necesare ridicării unei noi săli, este de neimaginat ca și vechea sală să intre în administrarea consiliului județean”, a declarat într-o conferință de presă Ioan Turc, primarul municipiului Bistrița.

Cei doi șefi de instituții nu au vorbit despre acest subiect, conform primarului Ioan Turc. Primăria a formulat o adresă către ministru pentru a-l informa în legătură cu intenția Consiliului Județean.

„Nu am trimis o cerere către minister pentru că așteptam, conform discuției din martie, ca ministerul să termine proiectul de descentralizare. Am transmis doar o adresă către ministru pentru ca polivalenta să fie a municipiului. Nu am avut o discuție cu Emil Radu Moldovan pe această temă. Cred că investim suficient în sport încât să pretindem ca, pe fondul unui proiect de descentralizare, sala polivalentă să intre în administrarea municipiului”, a mai declarat Turc.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...