8.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

Bătaie pe Polivalentă! Turc a aflat cu surprindere că Radu Moldovan vrea polivalenta și acu o vrea și el

Emil Radu Moldovan a declarat că își dorește ca Sala Polivalentă Bistrița să intre în administrarea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, mai precis pentru Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, însă Ioan Turc se opune și vrea polivalenta pentru primărie.

Conform unei discuții cu Ministrul Sportului, Eduard Novak, lui Ioan Turc i s-a transmis faptul că sălile polivalente vor ajunge pe mâna municipalităților, iar taberele școlare către consiliile județene.

Turc a mai declarat că primăria se află în cursul negocierilor pentru a cumpăra și stadionul Jean Pădureanu.

Sălile polivalente la municipiu, taberele către județ

Conform declarațiilor sale, stadionul urmează să fie dărâmat, astfel fiind extins Parcul Municipal, chiar dacă în urmă cu doi ani, în campania electorală, pleda pentru salvarea stadionului și înființarea unei echipe de fotbal.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a solicitat trecerea Sălii Polivalente Bistrița în subordinea instituției. În iulie 2022, sala a fost preluată de către Ministerul Sportului și Tineretului.

„Am aflat cu surprindere de intenția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud de a solicita trecerea din domeniul public al statului român și administrarea Ministerului Sportului în domeniul public al județului a Sălii Polivalente Bistrița, în condițiile în care noua sală polivalentă din Unirea, construită din fonduri guvernamentale, urmează să fie inaugurată în luna august a acestui an.

În luna martie a acestui an, în cadrul discuțiilor purtate cu ministrul Sportului, domnul Carol-Eduard Novák, am fost informat cu privire la un proiect de descentralizare aflat în lucru, care prevede ca sălile polivalente să fie date în administrarea municipiilor, iar taberele școlare în administrarea consiliilor județene.

Având în vedere agenda municipalității privind dezvoltarea programelor ce susțin și dezvoltă infrastructura sportivă, am fost de la bun început interesat de Sala Polivalentă Bistrița, fiind un element-cheie pentru reușita unor proiecte.

În zona de agrement Dealul Cocoș, am amenajat trei trasee de downhill care au găzduit două competiții sub egida Federației Române de Ciclism, iar în acest an vom amenaja cel puțin încă două astfel de trasee. Susținem un stil de viață sănătos prin diverse programe și activități, precum „Sport în parc” sau alte microevenimente sportive organizate pe tot parcursul anului.

Intenționăm să construim un bazin olimpic în Complexul Sportiv Polivalent din Unirea, aflat deja în procedură la Compania Naţională de Investiţii. Avem în vedere realizarea unei baze sportive şi de agrement (cu terenuri de sport și bazine) pe fostul teren „Mecanica”, achiziționat cu această destinație. Totodată, ne aflăm în faza de evaluare pentru negociere în vederea cumpărării fostei baze sportive Gloria Bistrița. Dorim ca, după asigurarea unei infrastructuri adecvate, să constituim un club sportiv propriu, cu diverse ramuri sportive, finanţat din bugetul local al municipiului.

Astfel, consider că este potrivit și oportun ca proiectele noastre să fie susținute prin transmiterea către municipalitate a administrării Sălii Polivalente Bistrița, sens în care am trimis o scrisoare către ministrul Sportului, domnul Carol-Eduard Novák”, a transmis Ioan Turc.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Deocamdată ingrijorarea primarului IoanTurc prinind trecerea sălii polivalente din centrul Bistritei in administrarea Consiliului Judetean este nejustificată. In urma sedintei Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, din 28 iulie, 2022, consilierii liberali au votat împotriva trecerii vechii Săli Polivalentei din Bistrița din proprietatea publică a statului în domeniul public al județului și din administrarea Ministerului Sporturilor , in administrarea Consiliului Judetean.
    Fără cererea de aprobare a transferului, votată de consilieri, Consiliul Județean nu poate trimite solicitarea la Ministerului Sportului. Asta înseamnă că primarul Ioan Turc poate să supună Consiliului Local cererea de transferare a Sălii Polivalente către municipalitate pentru a obține un vot de aprobare a solicitării și care sa fie transmis la Ministerul Sportului, pentru finalizarea procedurii de transfer către administratia locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.