-1.2 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Bătaie pe Polivalentă! Turc a aflat cu surprindere că Radu Moldovan vrea polivalenta și acu o vrea și el

Emil Radu Moldovan a declarat că își dorește ca Sala Polivalentă Bistrița să intre în administrarea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, mai precis pentru Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, însă Ioan Turc se opune și vrea polivalenta pentru primărie.

Conform unei discuții cu Ministrul Sportului, Eduard Novak, lui Ioan Turc i s-a transmis faptul că sălile polivalente vor ajunge pe mâna municipalităților, iar taberele școlare către consiliile județene.

Turc a mai declarat că primăria se află în cursul negocierilor pentru a cumpăra și stadionul Jean Pădureanu.

Sălile polivalente la municipiu, taberele către județ

Conform declarațiilor sale, stadionul urmează să fie dărâmat, astfel fiind extins Parcul Municipal, chiar dacă în urmă cu doi ani, în campania electorală, pleda pentru salvarea stadionului și înființarea unei echipe de fotbal.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a solicitat trecerea Sălii Polivalente Bistrița în subordinea instituției. În iulie 2022, sala a fost preluată de către Ministerul Sportului și Tineretului.

„Am aflat cu surprindere de intenția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud de a solicita trecerea din domeniul public al statului român și administrarea Ministerului Sportului în domeniul public al județului a Sălii Polivalente Bistrița, în condițiile în care noua sală polivalentă din Unirea, construită din fonduri guvernamentale, urmează să fie inaugurată în luna august a acestui an.

În luna martie a acestui an, în cadrul discuțiilor purtate cu ministrul Sportului, domnul Carol-Eduard Novák, am fost informat cu privire la un proiect de descentralizare aflat în lucru, care prevede ca sălile polivalente să fie date în administrarea municipiilor, iar taberele școlare în administrarea consiliilor județene.

Având în vedere agenda municipalității privind dezvoltarea programelor ce susțin și dezvoltă infrastructura sportivă, am fost de la bun început interesat de Sala Polivalentă Bistrița, fiind un element-cheie pentru reușita unor proiecte.

În zona de agrement Dealul Cocoș, am amenajat trei trasee de downhill care au găzduit două competiții sub egida Federației Române de Ciclism, iar în acest an vom amenaja cel puțin încă două astfel de trasee. Susținem un stil de viață sănătos prin diverse programe și activități, precum „Sport în parc” sau alte microevenimente sportive organizate pe tot parcursul anului.

Intenționăm să construim un bazin olimpic în Complexul Sportiv Polivalent din Unirea, aflat deja în procedură la Compania Naţională de Investiţii. Avem în vedere realizarea unei baze sportive şi de agrement (cu terenuri de sport și bazine) pe fostul teren „Mecanica”, achiziționat cu această destinație. Totodată, ne aflăm în faza de evaluare pentru negociere în vederea cumpărării fostei baze sportive Gloria Bistrița. Dorim ca, după asigurarea unei infrastructuri adecvate, să constituim un club sportiv propriu, cu diverse ramuri sportive, finanţat din bugetul local al municipiului.

Astfel, consider că este potrivit și oportun ca proiectele noastre să fie susținute prin transmiterea către municipalitate a administrării Sălii Polivalente Bistrița, sens în care am trimis o scrisoare către ministrul Sportului, domnul Carol-Eduard Novák”, a transmis Ioan Turc.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Deocamdată ingrijorarea primarului IoanTurc prinind trecerea sălii polivalente din centrul Bistritei in administrarea Consiliului Judetean este nejustificată. In urma sedintei Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, din 28 iulie, 2022, consilierii liberali au votat împotriva trecerii vechii Săli Polivalentei din Bistrița din proprietatea publică a statului în domeniul public al județului și din administrarea Ministerului Sporturilor , in administrarea Consiliului Judetean.
    Fără cererea de aprobare a transferului, votată de consilieri, Consiliul Județean nu poate trimite solicitarea la Ministerului Sportului. Asta înseamnă că primarul Ioan Turc poate să supună Consiliului Local cererea de transferare a Sălii Polivalente către municipalitate pentru a obține un vot de aprobare a solicitării și care sa fie transmis la Ministerul Sportului, pentru finalizarea procedurii de transfer către administratia locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: