9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

Ioan Turc îl acuză pe Cristian Niculae de plagiat! Lupta viitorilor candidați la Primăria Bistrița?!

Liderii partidelor politice rivale din Bistrița-Năsăud sunt în conflict. Cristian Niculae le-a prezentat jurnaliștilor proiectul său de construire a unui nou cartier în zona Livezi. Ioan Turc îl acuză de plagiat, după ce și el a propus un proiect similar cu ceva timp în urmă.

Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, și președintele PSD Bistrița, Cristian Niculae, ar putea candida la Primăria Bistrița dacă lucrurile merg în direcția dorită de aceștia. Aparițiile tot mai dese în spațiul public, din partea ambilor, sunt un semn clar că vor să își facă vocea cât mai auzită și întrebați dacă vor să candideze, nu au spus nu niciodată.

Până atunci, însă, fiecare încearcă să prezinte tot felul de proiecte pentru dezvoltarea orașului. Acum au o problemă: proiectele lor seamănă destul de tare, iar Turc îl acuză pe Niculae de plagiat.

Conflictul a început acum câteva zile, când Cristian Niculae le-a prezentat jurnaliștilor un teren de 36 de hectare în zona Livezi, la această oră teren agricol care nu are nicio utilitate. El și consilierii municipali PSD văd acolo un nou cartier al Bistriței, un cartier de tip smart-city, în care să locuiască tineri până în 35 de ani, cu locuri de muncă stabile și venituri destul de ridicate, astfel încât să își permită să își construiască o casă acolo. Mai multe despre acest proiect al social-democraților, AICI.

N-a trecut mult de la prezentarea acestui proiect în spațiul public, că Ioan Turc a reacționat. Unul dintre proiectele sale vizează construirea unui cartier nou, însă în zona Dealul Cocoșului.

„D-nul Niculae a exersat, se pare, fără succes, un exercițiu de «originalitate» pe model copy/paste. Ne-a prezentat foarte aferat un proiect PSD pentru concesionarea de loturi pentru case în zona Livezi. Aproape tot ceea ce a spus dl Niculae este copiat din proiectul pe care l-am propus bistrițenilor în urmă cu o lună. D-le, mă bucur că vă plac ideile mele, dar vă rog, luați-le aşa cum sunt, nu le mai schilodiți prin contribuții personale nefericite”, îi transmite Ioan Turc lui Cristian Niculae pe Facebook.

Ioan Turc spune că singurele diferențe între proiecte le reprezintă locația și limita de vârstă a beneficiarilor, pe care le consideră greșeli.

Până una-alta, ambele proiecte sunt doar niște idei aruncate în spațiul public și rămâne de văzut dacă unul dintre cei doi va avea câștig de cauză sau proiectele vor trece odată cu funcțiile.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.