3.8 C
Bistrița
duminică, aprilie 21, 2024

Ioan Turc: Piața Decebal, ca un mall cu scări rulante

Primarul Ioan Turc a explicat că modernizarea Pieței Decebal este în faza de studiu de fezabilitate. „Va avea inclusiv scări rulante. Va fi un fel de mall cu producători locali”, a declarat edilul.

Prezent în cadrul unei emisiuni la As-TV, primarul Ioan Turc a vorbit și despre modernizarea pieței Decebal.

Lucrările la Piața Decebal urmează să înceapă. Lucrăm la studiul de fezabilitate. Vom avea în zona Decebal o piață de care bistrițenii vor fi cât se poate de mulțumiți. Pentru că va fi o piață acoperită, o piață care va avea zone – standuri atât pentru producătorii locali, cât și pentru comercianți. Va avea standuri pentru lactate și produse din carne. Va oferi soluții și pentru vânzarea de produse industriale. 

Piața va avea suficiente locuri de parcare. Va avea spații de congelare și refrigerare. Că vin producători cu cantități importante de fructe și legume. Și le țin pe tarabe, iar iarna le îngheață și vara li se strică. Deci vom avea o clădire cu multiple facilități.

Ne gândim la toate aspectele. Vor veni la piață și oameni mai în vârstă. Aceștia vor avea nevoie de scări rulante, diferite tipuri de facilități. Va fi un fel de mall această viitoare piață, în care se vor regăsi, în primul rând, producători locali. Asta încercăm să facem. Să îi ajutăm pe producătorii locali”, a declarat Ioan Turc.

Clădirea pieței va fi amplasată exact pe amprenta actualei piețe. În acest sens, municipalitatea încearcă o negociere cu magazinele private care se află în zonă.

„M-aș bucura să ajungem la o soluție. Dacă nu, vom merge pe varianta exproprierii. E un obiectiv de interes public. Bistrițenii merită o piață. Ceea ce avem NU e o piață. Orașele care au o piață adevărată înregistrează un succes pe linia încurajării producătorilor locali”, a concluzionat primarul Ioan Turc.

ARTICOLE SIMILARE

7 COMENTARII

 1. Lucru de doi lei ca în Bistrița mai rar vezit, dar primarul visează piața agroalimentara sub forma de mall…
  Omul ăsta, și restul de pe lângă el nu văd faptul că de când sunt la putere străzile municipiului sunt ca în Ucraina…
  Sunt de acord că dacă vrem modernizare, o sa avem șantiere, dar aceste șantiere trebuie gândite, după ce se taie asfaltul ca să trecem o țeavă din stânga în dreapta, uitam că trebuie să astupăm craterul din asfalt…
  De când a venit turc au fost asfaltate 2 străzi în 3 ani, dar nici ălea nu sunt gata (sper…), iar el se laudă că a cumpărat stație de asfalt…
  Nu înțeleg rostul limitatoarelor de viteză, ca mai rău se defectează mașinile în gropile de lângă decât dacă treci cu viteză peste limitator…
  O durere în cot ca la omul ăsta, aplaudacii lui și firmele contractate nu am văzut…

 2. Din păcate, chiar vrem sa se împlinească acest vis, dar deocamdată ce vedem de când e dumnealui primar un oraș bombardat. Și trotuarele stricate, și circulația mașinilor înghesuita. Imaginați-vă de cei care stau în zona Decebal și magazinele care sunt pedepsite (putini bistrițeni le mai vizitează din cauza disconfortului) Alt aspect pentru starea de pesimism pe care o am (de felul meu sunt optimist) este faptul ca nu am văzut nici un lucru început și sfârșit asa cum trebuie sa arate ceva nou, care sa te facă sa spui Wow. Cum m-a făcut de exemplu pe timpul d-nul Crețu când am văzut pasajele întregului oraș asfaltate, luminate (fără miros de wc) și ne bucuram și astăzi de ele. Eu cred ca primar ar trebui sa fie un bun gospodar al orașului fără culoare politica

 3. Observ ca toata lumea este nemultumita si nervoasa de bombardarea orasului. E si normal, tot iti rupi masina, pe langa traficul infernal. Nici la satele uitate de lume nu vezi asa ceva. Aproximez ca va mai dura minim 2-3 ani acest „santier”. Cand vom duce nemultumirea la urmatorul nivel fratilor? Sa organizam un protest masiv. Efectiv isi bate joc de noi ! Si ne ia de prosti ca tacem si inghitim.
  Hai sa nu mai comentam doar si sa il intimidam pe acest papagal ca sa faca cum vrem noi fiindca el este in slujba noastra , nu invers.

  • Aveți dreptate, este singura soluție care a mai rămas. Nu cred ca d-nul primar și subordonații dumnealui nu citesc comentariile bistrițenilor, dar pare ca nu-i afectează. Am înțeles ca e și o limita de timp, dacă nu termina proiectele începute în timpul stabilit trebuie sa returneze banii primiți de la PNNR. Astfel orașul devine falimentar. Deci cuțitul e deja la os, aveți dreptate

 4. Adevăratul MOL e acuma, înainte de a întra în piață te afunzi în mol, sau norii mai domnește, dar singurul mol la care se putea referi actualul primar e asta care e în toată Bistrita când plouă!!! Pt ca nu e in stare sa monitorizeze calumea câteva șantiere începute simultan, rușine Turc și echipei stintificofantastice cu care s-a prezentat, nota 3, repetenți la următoarele alegeri!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.