-0.8 C
Bistrița
miercuri, noiembrie 29, 2023

Un pictor din Veneția sosește mâine la Bistrița, pentru a ne dezvălui fanteziile sale de cristal

Pictorul venețian Luigi Ballarin sosește mâine la Bistrița pentru a inaugura o inedită expoziție de icoane intitulată Rugăciuni pe sticlă / Fantezii de cristal.

Alături de pictorul din Veneția vor fi prezenți scriitorul Mauro Neri din Trentino și consulul onorific pentru România în Trentino Alto Adige – Maurizio Passerotti.

Expoziția va fi inaugurată la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, la ora 13.00.

Pictorul veneţian Luigi Ballarin ne propune lucrări care au ca sursă de inspirație poveștile scriitorului italian Mauro Neri din Trentino. Totodată, vom avea de admirat și o serie de icoane pe sticlă realizate în interpretare proprie.

La eveniment va participa și directorul general-manager la Muzeul Țării Crișurilor, profesorul dr. Aurel Chiriac. 

Organizată de Episcopia romano-catolică de Oradea și Episcopia română unită cu Roma, greco-catolică de Oradea, expoziția este patronată, printre alții, de Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Asociația Italiani în Bihor, Comune di Trento, Pro Cultura Trento. 

Expoziția „are drept scop să demonstreze ce înseamnă contaminarea între arta vizuală și scriitură. Între culori și cuvinte, pe de o parte. Iar, pe de altă parte, ea are drept scop să demonstreze ce înseamnă contactul între popoarele care trăiau la sfârșitul secolului al XIX-lea în Imperiul Austro-Ungar. Pe când legendele transilvănene și poveștile trentine s-au întâlnit prin comercianții ambulanți care au circulat în arealul geopolitic mai sus precizat”, argumentează criticul Aurel Chiriac.

În opinia curatorului expoziției – profesorul dr. Aurel Chiriac – „mesajul creațiilor expuse, precum și a poveștilor lui Mauro Neri este următorul: oamenii devin mai buni și progresează când cultura lor se contaminează cu cultura celuilalt. Întâlnirea cu celălalt este singura care dă sens vieții noastre”.

Prezintă: manager dr. Alexandru Gavrilaș și istoricul de artă dr. Vasile Duda.  

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.