14.5 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

Un pictor din Veneția sosește mâine la Bistrița, pentru a ne dezvălui fanteziile sale de cristal

Pictorul venețian Luigi Ballarin sosește mâine la Bistrița pentru a inaugura o inedită expoziție de icoane intitulată Rugăciuni pe sticlă / Fantezii de cristal.

Alături de pictorul din Veneția vor fi prezenți scriitorul Mauro Neri din Trentino și consulul onorific pentru România în Trentino Alto Adige – Maurizio Passerotti.

Expoziția va fi inaugurată la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, la ora 13.00.

Pictorul veneţian Luigi Ballarin ne propune lucrări care au ca sursă de inspirație poveștile scriitorului italian Mauro Neri din Trentino. Totodată, vom avea de admirat și o serie de icoane pe sticlă realizate în interpretare proprie.

La eveniment va participa și directorul general-manager la Muzeul Țării Crișurilor, profesorul dr. Aurel Chiriac. 

Organizată de Episcopia romano-catolică de Oradea și Episcopia română unită cu Roma, greco-catolică de Oradea, expoziția este patronată, printre alții, de Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Asociația Italiani în Bihor, Comune di Trento, Pro Cultura Trento. 

Expoziția „are drept scop să demonstreze ce înseamnă contaminarea între arta vizuală și scriitură. Între culori și cuvinte, pe de o parte. Iar, pe de altă parte, ea are drept scop să demonstreze ce înseamnă contactul între popoarele care trăiau la sfârșitul secolului al XIX-lea în Imperiul Austro-Ungar. Pe când legendele transilvănene și poveștile trentine s-au întâlnit prin comercianții ambulanți care au circulat în arealul geopolitic mai sus precizat”, argumentează criticul Aurel Chiriac.

În opinia curatorului expoziției – profesorul dr. Aurel Chiriac – „mesajul creațiilor expuse, precum și a poveștilor lui Mauro Neri este următorul: oamenii devin mai buni și progresează când cultura lor se contaminează cu cultura celuilalt. Întâlnirea cu celălalt este singura care dă sens vieții noastre”.

Prezintă: manager dr. Alexandru Gavrilaș și istoricul de artă dr. Vasile Duda.  

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!