7.4 C
Bistrița
vineri, octombrie 15, 2021

Ioan Turc și-a scos consiliera personală din modestie. Ce venituri avea anul trecut:

Angajată de anul acesta la Primăria Bistrița, pe postul de consilier personal al primarului Turc, Adeline Cozma pare să-și fi rezolvat problemele financiare odată cu acest job. Asta dacă ținem cont de declarația sa de avere… Singurul său venit pe anul trecut au fost niște burse de studii.

Din această primăvară, Adeline Cozma se numără printre consilierii personali ai primarului Turc. Aceasta este și consilier local în Consiliul Local al comunei Rodna. De curând, într-o postare pe Facebook, aceasta se lăuda cu venituri de 6.000 de lei. Acestea ar fi compuse din salariul de la Primăria Bistrița, indemnizația de consilier local și încă o sursă.

Ei bine, primarul Ioan Turc pare să o fi scos din modestie pe Adeline Cozma, dacă ținem cont de declarația sa de avere aferentă anului trecut. Potrivit acesteia, singurul bun pe care-l are pe numele său e o casă și un teren în Rodna. Acestea au fost primite sub formă de donație, anul trecut.

Aceeași declarație de avere spune că anul trecut, Adeline Cozma a încasat burse de studiu în valoare de 9.550 de lei.

Din declarația de avere lipsesc însă indemnizațiile de consilier local, încasate în 2020. Conform unui răspuns oferit de Primăria Rodna, anul trecut, Adeline Cozma a încasat două indemnizații în valoare totală de 1.110 lei.

Poate se sesizează și Agenția Națională de Integritate și o întreabă pe Adeline Cozma de ce nu și-a declarat toate veniturile. Totuși, declarațiile de avere se completează sub sancțiunea falsului în declarații.

UPDATE 15.30

În urmă cu puțin timp, consiliera primarului a trimis un mail pe adresa redacției și a Primăriei Rodna. Aceasta susține că Primăria Rodna ar fi trebuit să îi sesizeze lipsa rubricii – INDEMNIZAȚII- din declarația de avere.

Atașat mailului a fost pusă NOUA declarație de avere care cuprinde și indemnizația obținută anul trecut.

Redăm mailul în integralitatea lui:

Bună ziua,

Conform art. 7, alin (1),  din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative: 
 
Dacă, în termen de 10 zile de la primirea declarației de avere și a declarației de interese, persoanele responsabile potrivit prevederilor art. 5 alin. (2) sesizează deficiențe în completarea acestora, vor recomanda, în scris, pe bază de semnătură sau scrisoare recomandată, persoanei în cauză rectificarea declarației de avere și/sau a declarației de interese, în termen de cel mult 30 de zile de la transmiterea recomandării. Rectificarea declarației poate fi inițiată și de către persoanele prevăzute la art. 1, în termen de 40 de zile de la depunerea inițială. Declarația de avere și/sau declarația de interese rectificată pot/poate fi însoțite/însoțită de documente justificative.
 
Deși persoanele responsabile nu și-au îndeplinit obligația de a-mi recomanda rectificarea declarației de avere, deși au sesizat lipsa declarației indemnizației de consilier local (conform https://www.bistriteanul.ro/ioan-turc-si-a-scos-consiliera-personala-din-modestie-ce-venituri-avea-anul-trecut/ – Conform unui răspuns oferit de Primăria Rodna, anul trecut, Adeline Cozma a încasat două indemnizații în valoare totală de 1.110 lei), declarația fiind depusă în data de 04.06.2021 sub numărul de înregistrare 5, vă transmit declarația de avere rectificativă, încadarându-mă în termenul de 40 de zile de la depunerea inițială.
Cu mulțumiri Claudiei Andron! Încă puțin și se scurgea termenul! Pfiu!
Cu deferență,
Adeline-Cristina COZMA

Foto: Facebook

 

 

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. pai asa fac micinosii cand sunt prinsi… mai fac si pe nebunii!!!!! Tot timpul!!!
    Dar totusi, de la varsta asta… atata tupeu, Doamne fereste!!
    Pai valutisitii din Decebal au muuuult mai muuuult bun simt decat aceasta fetiscana!!!

  2. În timp ce majoritatea oamenilor se chinuiesc cu salarii și pensii foarte mici uite ca o fatuță cu pile și relatii reușește sa obțină venituri foarte mari făcând nimic! Sau ma rog ce-i face primarului numai ei doi stiu! Și asta în timp ce în privat oamenii muncesc de le sar capacele pentru salariul minim pe economie! Ma rog, acuma colega lor de partid și ministru muncii ne-a dar soluția de a mai merge încă la un servici dacă nu ne descurcam cu banii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se caută tehnician maseur și kinoterapeut! NOI locuri de muncă, disponibile la Subway Viișoara, Transmixt, Electroplast, IMP România sau RDS

Salon CLAUDIA angajează tehnician maseur și kinoterapeut (ă). Restaurantul Subway Viișoara din incinta Petrom angajează preparatori sandwich-uri, iar Leoni are disponibile sute de locuri de muncă. RCS & RDS caută agent vânzări. Oferta completă, mai jos: 

Jachete bărbătești – care este perfectă pentru vremea rece?

Vremea rece aduce cu sine nevoia de a ne schimba garderoba. Pentru sezonul rece, în orice...

Ianiki After school e ALTCEVA: Cursuri în limba Germană! Și-ți iau copilul de la școală și-ți vine acasă cu tema făcută și fericit!

Un ALTFEL de after school și-a deschis azi porțile, în Bistrița. Cei de la IANIKI îți...