9 C
Bistrița
vineri, mai 14, 2021

Ionuț Simionca îi cere lui Orban să livreze ce a promis: Revenirea la democrație

În declarația politică susținută în Camera Deputaților, deputatul PMP Ionuț Simionca i-a cerut prim-ministrului Ludovic Orban să adopte prin ordonanță de urgență revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Este vorba despre o inițiativă PMP la care au aderat mai mult de un milion de români și pe care aceștia așteaptă să o vadă realizată cât mai repede.

Simionca a afirmat că este unul din parlamentarii care au votat pentru învestirea Guvernului Orban în speranța adoptării imediate a unor măsuri mult așteptate de români, printre care este și cea care prevede „corectarea deficitului democratic din legea alegerilor locale, în sensul revenirii la alegerea primarilor în două tururi de scrutin”.

Aveți oportunitatea, domnule Prim-ministru, să le faceți un cadou românilor înainte de sărbători, adoptând, în această săptămână, o Ordonanță de Urgență care să le permită acestora să își aleagă primari reprezentativi. Înțeleg că greaua moștenire pesedistă, din care face parte și gaura de la buget, sunt lucruri dificile, greu de gestionat, dar românii așteaptă de îndată de la acest Guvern măsuri reparatorii concrete, care să le dea perspectiva revenirii la democrație și a unui viitor mai bun”, a mai spus Ionuț Simionca în declarația sa politică.

Înainte de a-i cere premierului să livreze promisiunile făcute înainte de intrarea la guvernare, parlamentarul bistrițean a trecut în revistă o parte din inițiativele PNL care au fost susținute de membrii Mișcării Populare: demiterea Guvernului Dăncilă, învestirea Guvernului Orban, mărirea alocațiilor pentru copii, eliminarea supraaccizei la carburant și eliminarea supraimpozitării pentru contractele part-time.

E rândul dumneavoastră să dați dovadă de loialitate în relația cu PMP și cu românii care au așteptări mari de la actualul Guvern. Aveți posibilitatea și responsabilitatea să legiferați alegerea primarilor în două tururi și să participați la discuții în vederea constituirii unor alianțe anti-PSD în comunele, orașele și județele României. Doar astfel puteți livra ce ați promis: revenirea la democrație și înlăturarea PSD din toate structurile de conducere, de la toate nivelurile, din statul român!”, a spus deputatul Ionuț Simionca în încheierea declarației sale.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...