12.4 C
Bistrița
joi, septembrie 29, 2022

Ionuț Simionca, propunere surpriză de descongestionare a traficului: Înființarea trenului urban în Bistrița

Candidatul PMP la Primăria Municipiului Bistrița, Ionuț Simionca, propune o soluție inedită de aerisire a traficului din oraș: trenul urban. Acest tren ar urma să lege centrul orașului de Livezile, Groapa Sărății și Sărata, pe actuala rețea de cale ferată, și ar diminua traficul existent cu 1500-2000 de autovehicule care intră zilnic în Bistrița.

Trenul urban este o soluție rapidă care poate fi pusă în aplicare în Bistrița în câteva luni. Pentru acest tren urban avem nevoie de câteva park & ride-uri în afara orașului, în zona metropolitană. Este vorba de parcări în care oamenii și-ar putea lăsa autoturismele proprietate personală pentru a folosi transportul în comun.

Un park & ride s-ar putea face chiar în piața de mașini de la Livezile. Cetățenii care vor să vină în Bistrița de pe Valea Bârgăului ar putea să parcheze la Livezile și să urce într-un tren care să îi aducă în oraș. Un alt park & ride, care să preia traficul de pe Valea Șieului, trebuie să fie construit în Groapa Sărății. În fine, mai avem nevoie de un park & ride pe Lucian Blaga, la intrarea în Bistrița de pe Valea Someșului, din partea Năsăudului”, a explicat Ionuț Simionca într-un interviu la bistriteanul.ro.

Parlamentarul bistrițean susține că a discutat soluția privind trenul urban din Bistrița cu profesori universitari de urbanism și cu firma care face transportul feroviar din Bistrița pe Valea Bârgăului, care s-a arătat dispusă să investească în trenuri ușoare.

Aceasta ar fi o soluție rapidă și ieftină de descongestionare a traficului, care ar putea fi pusă în practică în câteva luni. Imaginați-vă cum ar ar arăta traficul în Bistrița fără 1500-2000 de mașini!”, a mai spus Ionuț Simionca.

Soluția privind trenul urban propusă de candidatul PMP la Primăria Bistrița face parte dintr-un plan complex al acestuia de descongestionare a traficului.

Planul cuprinde, de asemenea, construcția șoselei de centură – parte a Autostrăzii Nordului, extinderea rețelei de transport în comun și construcția a aproximativ 50 km de piste de biciclete în municipiul Bistrița.

(Publicitate electorală)

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...