Razie a polițiștilor în tot județul. După patru ore, au rămas fără permis 46 de șoferi și au fost date amenzi de 184.000 de lei

2
3400

Polițiștii din Bistrița-Năsăud au făcut o razie pe drumurile din județ care au risc ridicat de accidente, iar după patru ore au fost aplicate sancțiuni, contravenții, au fost luate permise și certificate.

Acțiunile polițiștilor au avut loc în cursul zilei de 20 ianuarie, vizate fiind drumurile din județ care prezintă risc de accidente și acolo unde au fost raportate, în timp, accidente.

Au fost urmărite, totodată, combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, indisciplina bicicliștilor, neacordarea priorității de trecere pietonilor, indisciplina pietonilor și neacordarea priorității de trecere vehiculelor.

În cadrul activităților, au fost folosite aparate de măsurare a vitezei, aparate etilotest și DrugTest.

Astfel, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 512 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 184.000 lei și au constatat o infracțiune flagrantă contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Conform Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, au fost reținute 46 de permise de conducere și retrase 32 de certificate de înmatriculare. Din totalul permiselor de conducere reținute, 27 au fost pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteză, 14 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire, 3 pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor și 2 pentru alte abateri.

„La data de 20 ianuarie a.c.,  în intervalul orar 12.00-16.00, polițiștii rutieri din cadrul  Serviciul Rutier Bistrița-Năsăud, polițiștii de la formațiunile de profil din teritoriu și cei de la ordine publică cu atribuții pe linie rutieră au executat o acțiune, în sistem integrat, pe principalele artere rutiere cu risc ridicat de accidente de pe raza județului, pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au fost sprijiniți în cadrul acțiunii de efective de la serviciile rutiere din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Cluj, Maramureș, Mureș, Sălaj și Suceava, acțiunea fiind coordonată de către Direcția Rutieră din cadrul Poliției Române”, a comunicat IPJ BN.

 

2 COMENTARII

  1. Dupa aceste actiuni ale POLITIEI ROMANE ma simt mai bine protejat in trafic.
    Multumesc mult si felicit toti politistii si mai ales frumoasele politiste care sunt prezente la datorie.
    Felicitari tuturor oamenilor in uniforma din POLITIE !

  2. Adevărați infractori sunt protejaț, iar acțiunile POLITIEI ROMANE sunt praf în ochi contribuabililor. În asemenea misiuni sunt scoși în drum sa facă normă de amenzi și de sancțiuni. Sunt ca niște spălați pe creier . Dacă pun ochi pe un anume autoturism îl sancționează fără sa fie cineva vinovat chiar dacă în imediata apropiere un altul pune în pericol viata altor participanți la trafic. Spun asta căci am fort martor la așa ceva . Cind am întrebat de ce nu urmăresc autoturismul care era cit pe ce sa lovească grav un pieton răspunsul a fost ” ala e dus ăsta e oprit” . Și ce credeți? Cel oprit în prima faza a fost acuzat ca a vorbit la telefon iar cind au văzut că șoferul purta calcă lau acuzat ca nu a cedat trecerea unui pieton cară a pus piciorul pe trecerea de pietoni și tot i-au luat permisul. Cam ast e cu raziile și cu politia romana. Îi platm să apere infractori si să sancționeze pe contribuabilii care îi plătesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.