15.8 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

IPROEB Bistrița se pregătește să se extindă în Europa, după ce profitul i-a crescut de trei ori anul acesta

IPROEB Bistrița a anunțat o creștere cu 354% a profitului în primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Compania, care este lider în producția de cabluri și conductoare în România se pregătește să deschidă noi filiale în 3 țări europene.

Producătorul Iproeb Bistrița anunță o creștere a profitului cu 354% în primul trimestru al anului 2024, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Liderul în producția de cabluri și conductoare din România vrea să se extindă pe piața europeană, bazându-se pe investiții substanțiale în tehnologie și modernizare.

IPROEB va deschide noi filiale în Germania, Polonia sau Belgia, care vor funcționa ca centre de distribuție și suport.

„Calitatea și prețurile competitive vor fi criteriile de care va trebui să ținem cont, dacă vrem să cucerim o cotă din piața europeană. În plus, certificarea produselor, după normele germane VDE, va contribui la fel de mult în participarea noastră la proiecte mari inițiate pe piețele externe. Ne așteptăm ca segmentul parcurilor fotovoltaice și al celor eoliene să ia amploare și să ne bazăm pe experiența proiectelor anterioare de acest tip, pentru care noi am livrat mai multe tipologii de cabluri”, spune Mihai Marin, directorul general și președintele al Consiliului de Administrație al IPROEB.

Producătorul se pregătește să investească 20 de milioane de euro, reprezentând ajutor de stat, în procesele de fabricație. Vor fi achiziționate utilaje noi, iar cele existente vor fi înlocuite cu echipamente mai rapide și mai eficiente.

DE la începutul acestui an, acțiunile IPROEB au crescut cu 91,4%, iar în ultimele 12 luni, randamentul este de 155,7%, cu tranzacții în valoare de 6,7 milioane de lei.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.